Vždy sa o mne šírili nepravdivé klebety. Vďaka tomuto triku ma už nikto NEOHOVÁRA. POMOHLO mi to za jeden deň

Niekedy klebety spájajú ľudí viac ako spoločné záujmy. Diskutovať o zlyhaniach druhých je oveľa zábavnejšie ako pochvala alebo sympatizovanie. Je to skvelý spôsob ako nadviazať nové kontakty a stať sa stredobodom pozornosti.

Podľa psychológov, až 80% každodennej komunikácie tvoria klebety a ohováranie. Ľudia na to reagujú rôzne: niekto je rád, že sa konečne stal centrom záujmu a iní sú pri pomyslení na ohováranie celkom bez seba.

Pre ľudí patriacich do druhej skupiny je ťažké prejsť takouto skúsenosťou a nedokážu o tom prestať rozmýšľať. Utláčanie vyvoláva hnev, odpor, depresie a zhoršenie fyzického zdravia. Výsledkom môže byť nervové zrútenie.

Prvé pravidlo v boji proti klebetám je vybudovanie si obrany. V žiadnom prípade sa nemusíte pred celým svetom uzatvárať a prestať hovoriť o svojom živote. Existuje riziko, že nové ohovárania budú postavené na výmysloch. Prestaňte ospravedlňovať či vysvetľovať každý nový výmysel, tým len prilievate olej do ohňa.

Ako ale reagovať, ak sa vás niekto snaží zapojiť do kompromitujúceho rozhovoru? Odpoveď je jednoduchá – nevnárajte sa do intríg a klebiet iných ľudí! Rázne na to odpovedzte: „Prečo mi to vôbec hovoríš?“

Takéto priame vyjadrenie funguje hneď od prvej sekundy a jasne ukazuje fakt, že o danú konverzáciu nemáte záujem.

Namiesto hnevu sa od takejto debaty dištancujte.

Nezáleží na tom, či daného človeka poháňa odplata, nenávisť alebo závisť. O si je istý, že vykonštruovanými klebetami si vás podmaní a priláka do svojho klubu. Len hlboko nešťastná osoba sa pri ohováraní a hádzaní špiny na ostatných dokáže cítiť ako ryba vo vode.

Ak ste terčom takéhoto ohovárania, neprepadajte tomu. Nezabúdajte na sebarealizáciu a zdravé sebavedomie. Aby ste si vedeli lepšie porozumieť, nebojte sa požiadať o pomoc dôveryhodných ľudí. Určte si svoje silné a slabé stránky. Nie je nič zlé na tom, ak sa obrátite na psychológa, ktorého pomoc určite oceníte.

V prípade že hnev a negatívne emócie neutíchajú, vyskúšajte použiť nasledujúcu psychologickú metódu výstavby nedobytnej veže. Premiestnite sa do tichého prostredia, zatvorte oči a predstavte si, že ste staviteľ pevnosti.

Klebety a ľudia sa budú silou mocou pokúšať cez ňu preniknúť a zničiť ju. Natiahnutím ruky si začnite budovať svoju pevnosť tehlu po tehle, až kým sa pre neprajníkov nestanete úplne neviditeľným. Mysľou si na pevnosť privolajte svojich priateľov a ľudí, na ktorých sa môžete spoľahnúť. Ste v bezpečí, nikto nemôže a nedokáže zničiť vašu nedostupnú pevnosť. Toto cvičenie opakujte vždy, keď máte pocit úzkosti. Otestujte to na sebe – úspech zaručený!

Nepokúšajte sa bežnú komunikáciu premeniť na negatívne klebety a ohováranie. Nechajte človeka žiť si svoj život aj v prípade, že vo veľkej miere nesúhlasíte s jeho činmi a názormi.

Ako sa staviate k ohováraniu vy? Máte na tieto situácie účinný spôsob ako nebyť ich súčasťou a dokážete proti ním bojovať? Zdieľajte tento článok aj s vašimi priateľmi, pretože nikdy neviete, o čom sa rozpráva niekto iný.

Pomohol vám článok? Potom ho zdieľajte ďalej

zdroj textu:chillin.sk

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Vždy sa o mne šírili nepravdivé klebety. Vďaka tomuto triku ma už nikto NEOHOVÁRA. POMOHLO mi to za jeden deň”