Toto je podľa ľudí najkrajšia vianočná reklama na svete. Ukrýva v sebe silnú myšlienku…

Pomaly, ale isto sa k nám dostávajú rôzne vianočné reklamy. Niektoré sú otravné ( pozdravujem mobilných operátorov) a iné si máte chuť púšťať dookola, ako napríklad túto. Zaujímavosťou je, že bola inšpirovaná skutočnou udalosťou z Prvej svetovej vojny. Dej sa odohráva v zákopoch počas Vianoc na bojovom fronte. Všetci sú vtedy duchom doma so svojou rodinou, ale to nie je možné. Britskí vojaci si v zákopoch spievajú vianočné skladby.

Na druhý deň sa jeden Britský vojak rozhodne dobrovoľne opustiť zákopy a vydá sa k nepriateľom. Nepočuť ale žiadnu streľbu. Nemeckí vojaci urobia to isté a zvítajú sa so svojimi nepriateľmi zoči-voči. K žiadnemu násiliu ale nedôjde a vojaci sa spolu trávia čas rôznymi hrami, ako napríklad futbalom. Toto krásne video pochádza od anglického obchodného reťazca Sainsbury’s. Nasledujúca udalosť sa v skutočnosti aj stala. V roku 1914 si počas Vianoc zahrali nemeckí a britskí vojaci zahrali futbal, dole som vám aj priložil originálnu fotku zo zápasu.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Toto je podľa ľudí najkrajšia vianočná reklama na svete. Ukrýva v sebe silnú myšlienku…”