Zdravotník uverejnil fotografiu svojej Toyoty, ktorá pomohla zachrániť tisícky životov. Zareagovali na to aj Japonci…

Príbehy o odvahe a hrdinstve sa objavujú najmä v časoch, kedy sa človek dostáva do ohrozenia svojho vlastného života. Toto je jeden z nich. Lekársky tím evakuoval ľudí z nemocnice v Kalifornskom meste Paradise, ktoré zužujú lesné požiare.

Záchranári doslova vyťahovali ľudí z plameňov a riskovali pri tom svoje vlastné životy. Jedným zo záchranárov bol aj Allin Pierce, ktorý evakuoval personál a pacientov na svojom terénnom SUV.

Takto vyzerá fotografia jeho roztaveného automobilu

Toto zadné svetlo ešte stále funguje!

Rovnako ako aj toto, hoci pekelné plamene na ňom zanechali roztavený povrch.

Spätné zrkadlá mali už menej šťastia…

Takto vyzeralo auto predtým…

Reportér New York Times Jack Nikas publikoval príspevok o tomto príbehu, kde odhalil hrdinstvo Allina a jeho kolegov.

 

„Allin  pracoval na jednotke intenzívnej starostlivosti v Paradise Hospital. V to štvrtkové ráno, kedy sa rozhoreli neutíchajúce plamene, Allin pomáhal pri evakuácii chorých a zamestnancov nemocnice. Potom on a jeho dvaja kolegovia naskočili do SUV a odišli na bezpečnejšie miesto.“

No tak ako aj mnoho iných ľudí, aj oni sa dostali do dopravnej zápchy a boli uväznení neďalekého požiaru. Muž videl, ako sa oheň presúva k ďalším autám a uvedomil si, že on a jeho kolegovia sú na rade.

Allin dokonca napísal sms na rozlúčku svojim príslušníkom rodiny.

Avšak vďaka buldozéru, ktorý odtlačil iné auto preč, sa Allinovi naskytla príležitosť utiecť do bezpečia.

On to však neurobil! Otočil svoj automobil a vrátil sa naspäť do nemocnice, pretože čoraz viac ľudí tam začalo prichádzať s popáleninami.

Doktori a policajti zriadili stanicu prvej pomoci a v blízkosti nemocnice, priamo na pristávacej ploche pre vrtuľníky, začali pracovať na ošetrovaní zranených ľudí.

Vďaka spoločnému úsiliu a dobrej koordinácii práce, sa im podarilo zachrániť viac ako jeden ľudský život.

Mužov príbeh sa stal hitom internetu a chytil za srdcia miliónov užívateľov, ktorí obdivovali jeho odvahu.

Jack Person:

„Ďakujem vám za všetko, čo ste dnes urobili. Teší ma, že sú všetci v bezpečí.“

Met Chofolo:

„Neuveriteľná práca! Som rád, že všetko dobre dopadlo. Áno, terénne SUV vyzerá strašne, no je to len plast a železo, ktoré sa dajú vymeniť. No ľudí a rodinu nevymeníte. Ak by som vám mohol s niečím pomôcť, kontaktujte ma!“

zdroj: Bored Panda.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zdravotník uverejnil fotografiu svojej Toyoty, ktorá pomohla zachrániť tisícky životov. Zareagovali na to aj Japonci…”