Ak vám nie je ľahostajný život ľudí bez domova, určite si všimnite dojímavú slovenskú kampaň, ktorá je určená na pomoc pre bezdomovcov

Pre ľudí bez domova je aktuálne ročné obdobie veľmi kritické. Nízke teploty, sneh a nedostatok tepla každoročne spôsobujú ťažké omrzliny a dokonca aj smrť pár desiatok bezdomovcov. Organizácia Vagus, ktorá tvrdí, že ľudia bez domova tvoria jeden veľký komplexný, no vyriešitešný problém a mali by byť spoločnosťou lepšie prijímaní, sa ho snaží vyriešiť. Nevynímajúc odtoho, že hlavným zdrojom pomoci by mali byť ich rodiny, či priatelia, ktorí sa im častokrát postavia chrbtom v tých najťažších chvíľach.

Odhaduje sa, že v našom hlavnom meste žije až 4000 až 4500 ľudí bez domova, čo na tak malú krajinu ako je Slovensko predstavuje obrovské číslo. Práve spomínaná organízia sa touto problematikou aktívne zaoberá a jej nová kampaň slúži na získanie peňažných prostriedkov na pomoc takýmto ľuďom. Ich cieľom je vyzvierať čo najvyššiu sumu, aby im pomohli vytvoriť nové zázemie a nájsť nové slušné bývanie.

Táto kampaň je z projektu Housing Cverna v spolupráci s Novou Cvernovkou. Prostredníctvom tohoto projektu si už priati ľudia našli domov a tak už nespia na lavičách, nie sú špinaví a našli si aj prácu.

Príchodom zimného obdobia to majú bezdomovci ešte ťažsie a voľných miest v nocľahárniach nie je pre všetkých dostatok. Ak ste si pustili video, ktoré sa nachádza vyššie, uvedominili ste si, že známa tradičná zimná pieseň znie oveľa smutnešie, ak ju spievaju tí, ktorých život závisí od toho, koľko stupňov pod nulou bude v noci.

Ak ste sa rozhodli tomuto skvelému a záslužnému projektu prispieť, neváhajte a na tejto stránke najdete všetky potrebné informácie.

zdroj: dennikn.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ak vám nie je ľahostajný život ľudí bez domova, určite si všimnite dojímavú slovenskú kampaň, ktorá je určená na pomoc pre bezdomovcov”