sobota, 27 júla, 2024

Ako sa emocionálne odpútať od človeka, s ktorým už viac nedokážete byť? Povieme vam to krok za krokom

Mnoho ľudí to už v minulosti urobilo. Láska nie je vždy vzájomná a nie vždy dokáže splniť naše očakávania. Vzťahy môžu aj zlyhať, ak sú dvaja partneri až príliš odlišní.

Nemusí sa jednať o milovaného človeka. Môže to byť váš najlepší priateľ, ktorí sa od vás vzďaľuje a vy začnete rozumieť, že každé stretnutie môže byť tým posledným.

Bolesť je temná stránka každej lásky, o ktorej na začiatku vzťahu nikto nepremýšľa. Prichádza až vtedy, keď sa zo vzťahu stáva minulosť.

Hoci  sa zúfalo snažíte vyhnúť tejto bolesti, v skutočnosti neviete, čo máte robiť. Naozaj sa chcete odpútať od osoby, s ktorou už viac nebudete vo vzťahu. Chcete utiecť z neopätovanej lásky, pretože neznášate tú bolesť, ktorá sa stala súčasťou vášho života.

Spisovateľ a podnikateľ Paul Hudson kedysi povedal: „Toto je druh lásky, ktorá nesignalizuje začiatok niečoho krásneho, ale skôr koniec niečoho, čo by mohlo byť pekné, no nikdy sa z nej nestane niečo viac, než už je.“

 

Ide o komplikovanú situáciu. Cítite úplnú bezmocnosť, z ktorej neexistuje žiadna cesta von. To však nie je pravda. Existuje niekoľko krokov, ktoré môžete využiť na urýchlenie procesu hojenia. Ak chcete vedieť, ako odpútať od osoby, s ktorou nemôžete byť, postupujte podľa týchto tipov:

  1. Vychutnajte si čas strávený sami so sebou

Kedykoľvek budete tráviť čas osamote, pokúste sa to využiť prirodzeným, nenúteným spôsobom. Nespoliehajte sa na nič viac. Buďte vďační za to, čo máte a užívajte si to. Niekedy môžete prehliadnuť šťastie, ktoré stojí priamo pred vami len preto, že chcete niečo, čo nemôžete mať.

  1. Ponorte sa do nových koníčkov

Pomôžte so rozptýlením a zbavte sa všetkých negatívnych pocitov, ktoré sa vo vás za ten čas nahromadili. Ak prestanete robiť to, čo vás baví a fascinuje, potom si do vašej hlavy privoláte neodbytné myšlienky, ktoré vám nedajú spať.

  1. Chráňte si svoje pocity

Snažte sa vyhnúť situáciám, ktoré vám spôsobujú bolesť. Chráňte si vaše srdce. Nesledujte toho človeka na žiadnej sociálnej sieti a nezaujímajte sa o jeho vzťahy.

  1. Požiadajte o pomoc blízkych

Budete potrebovať niekoľko ľudí na to, ktorí vás budú vedieť podporiť počas obdobia nenaplnenej lásky. Možno ich tým budete otravovať, no je dôležité, aby ste sa z toho vyrozprávali.

  1. Zbavte sa tých pocitov

Pre niektorých ľudí môže byť efektívne jednoducho znehodnotiť tieto pocity a predstierať, že neexistujú. Mozog to príjme ako príkaz a pocity naozaj vymiznú. No bude to fungovať iba vtedy, ak sa budete tejto myšlienky pevne pridržiavať.

  1. Obmedzte akýkoľvek vzájomný kontakt

Možno to nie je najlepší nápad zostávať v kontakte s osobou, od ktorej si snažíte držať odstup. Možno stojí za to dať si čas na prežitie sklamania, čo poviete?

  1. Snažte sa stretávať s inými ľuďmi

Klin sa klinom vybíja. Niekedy je to najlepší spôsob, ako na niekoho zabudnúť. Keď už nič, tak aspoň budete mať možnosť vidieť, čo vám svet ponúka.

  1. Zapisujte si svoje pocity

Jedným z ďalších spôsobov, ako prekonať svoje pocity, je napísať si ich na papier. Pokúste sa vyjadriť svoje pocity slovami, aby ste skutočne pochopili, čo musíte urobiť.

  1. Môže sa stať, že sa z vás stane zatrpknutý človek

Pokúste sa vyplakať a nechajte priestor na odchod všetkému tomu nahromadenému smútku. Pozor, nezotrvávajte v tomto stave príliš dlho.

  1. Priznajte, čo skutočne cítite

Niekedy všetko, čo je potrebné na vymanenie sa z takejto situácie, spočíva v uzatvorení. A jedným z najlepších spôsobov, ako to dosiahnuť, je jednoducho hovoriť o svojich pocitoch. Ak to nakoniec nevyjde, aspoň sa budete môcť posunúť ďalej, vediac, že ste urobili všetko, čo ste mohli.

Možno, že tento akčný plán vám pomôže rýchlo sa „zotaviť“ po neúspešnom vzťahu. Postarajte sa o seba a nezotrvávajte v smútku príliš dlho, pretože život je plný prekvapení a nových stretnutí!

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights