Ide na vás kašeľ, škrabanie v krku a lekáreň je zavretá? Urobte si domáce cukríky na kašeľ. Sú hotové hneď

Všetci poznáme problémy spôsobené chrípkou a prechladnutiami. Každoročne nás choroba zastihne v kanceláriách, škôlkach ale aj v našich domovoch.

Zdalo by sa, že vyhnúť sa chorobe je nemožné, keďže kdekoľvek sa ocitnete, každý je chorý – či už to sú naši blízki alebo priatelia. Sme si istí, že teraz vás presvedčime o opaku.

Mnohé lieky obsahujú chemické zlúčeniny, ktoré sú pre naše telo škodlivé.

No s pomocou tohto domáceho prírodného lieku dokážete nielen obmedziť príznaky prechladnutia a chrípky, ale aj ochrániť svoje telo pred zbytočnou chémiou.

Domáce cukríky proti kašľu

Ak ste začali pociťovať prvé príznaky prechladnutia či chrípky, choďte do obchodu a kúpte si tieto tri ingrediencie.

Tento liek proti kašľu je presne to, čo potrebujete počas sychravého jesenného obdobia.

Med

Surový med má antibakteriálne vlastnosti a ako viete, upokojuje bolesť hrdla. Je tiež dobre známe, že zmierňuje kašeľ a bojuje proti zápalu dýchacích ciest.

Kokosový olej

Kokosový olej je bohatý na kyselinu laurovú, ktorá zabíja škodlivé baktérie, plesne a vírusy.

Škorica

Okrem toho, že škorica je veľmi príjemne vonia, výskumy ukázali, že dokáže pomôcť znížiť zápal, má antioxidačný účinok a taktiež bojuje proti baktériám.

Postup

Nalejte si do misky 100 ml (približne 7 polievkových lyžíc) kokosového oleja a vyšľahajte si z neho ľahkú penu. Po tom, čo získate správnu konzistenciu, postupne pridávajte 100 g (7 polievkových lyžíc) surového medu a pokračujte v šľahaní dovtedy, kým vám nevznikne hustá pasta.

Množstvo škorice závisí na vás – pridajte toľko, koľko chcete. Mali by ste získať rovnomerne rozmiešanú, hustú zmes.

Túto zmes rozlejte do formičiek na výrobu ľadu alebo si pomocou čajovej lyžičky vytvorte na papieri na pečenie „cukríky“. Následne to vložte do mrazničky minimálne na 30 minút, aby zmes mala čas na stuhnutie. Potom ich už stačí vybrať z formičiek a skladovať v chladničke až do konzumácie.

Ak chcete zabrániť ochoreniam a predchádzať príznakom nachladnutia či chrípky, každý deň si doprajte jeden „cukrík“ bez ohľadu na to, ako sa cítite!

Ak sa už cítite choro, môžete ich konzumovať aj niekoľkokrát denne, tým uvoľnite bolesti v krku a zbavíte sa nepríjemného kašľa.

Páči sa vám tento nápad?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ide na vás kašeľ, škrabanie v krku a lekáreň je zavretá? Urobte si domáce cukríky na kašeľ. Sú hotové hneď”