Nemecké útulky zakázali adopciu zvierat počas Vianoc. Aj oni majú city a nechcú, aby skončili opäť na ulici

Niekoľko desiatok útulkov v Nemecku sa rozhodlo zakázať adopciu zvierat počas blížiaceho sa vianočného obdobia.

Opatrenie, ktoré môže mnohých prekvapiť, má v skutočnosti obrovský zmysel. Útulky tým chcú zabrániť potenciálnym majiteľom, aby si vzali zviera ako nečakaný vianočný darček, pretože najčastejšie ide o impulzívny čin.

Predstavte si, že svojej polovičke darujete šteniatko alebo mačiatko. Po sviatkoch vám však povie, že zviera je pre ňu na obtiaž.

V takýchto prípadoch mnohí ľudia považujú zvieratá za akési hračky alebo kus oblečenia, ktoré môžu po vyskúšaní vrátiť naspäť do obchodu.

Toto je hlavný argument mnohých nemeckých útulkov. Zvieratá sú žijúce bytosti s vlastnými potrebami a citmi, nemožno ich brať ako darčeky.

Preto sa útulky po celej krajine rozhodli nasledovať ich príklad. Ostanú otvorené, no rodiny, ktoré majú záujem o adopciu zvieratka, budú musieť počkať a vrátiť sa tam až v januári.

Nezabúdajte na to, že príchod nového štvornohého člena rodiny by malo byť dôkladne premysleným rozhodnutím.

Sú však aj ľudia, vrátane Britskej asociácie pre ochranu zvierat, ktorá toto rozhodnutie kritizuje.

Asociácia vysvetľuje, že Vianoce sú pre opustené zvieratá najlepším obdobím, práve kvôli rodinnému duchu a pozitívnej nálade, ktorá je všade vôkol nás.

Súhlasíte s týmto nápadom?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Nemecké útulky zakázali adopciu zvierat počas Vianoc. Aj oni majú city a nechcú, aby skončili opäť na ulici”