back to top
piatok, 19 apríla, 2024

Skutočné ceny orgánov na čiernom trhu! Čiastky, pre ktoré sú ľudia ochotní urobiť hocičo…CENA SRDCA JE…

My všetci máme tých priateľov, ktorí v čase finančných problémov začnú žartovať o predaji obličiek. Ale v skutočnosti existuje na svete celý priemysel, ktorý zainteresovaným kupcom pravidelne dodáva ľudské orgány a pritom obchádza všetky oficiálne procedúry.

Na čiernom trhu môžete nájsť všetko, od srdca cez lebku až po mozog – samozrejme za predpokladu, že vaša peňaženka je dosť ťažká. Nižšie môžete zistiť za aké ceny sa zvyčajne orgány na čiernom trhu predávajú!

 

Obličky – dlhodobý a absolútny líder v predaji donorských orgánov na čiernom trhu. Odhaduje sa, že zárobky za ich predaj tvoria až 75% príjmu zo všetkých orgánov čo sa tu predávajú. Pri takomto dopyte obličky často idú aj po 200 tisíc eur  za kus! Samozrejme v Indii alebo v Číne ich zoženiete o niečo lacnejšie – od 15 do 60 tisíc eur.

V USA každoročne zomrie 30 tisíc ľudí na chorobu spojenú s pečeňou. Pacienti čakajú na transplantáciu v obrovských frontách a tí najzúfalejší sa obracajú aj na čierny trh.

Pečeň tu ide na dračku a celý orgán môžete dostať za 157 tisíc eur. Dobrovoľných darcov, ktorý sa chcú podeliť aspoň s časťou pečene je tu dosť, ale kupujúcich v tomto prípadu už nie je tak veľa.

Keď sa v žlčníku začnú tvoriť kamene, samotný orgán sa väčšinou odstráni. Ak sa prikročí k transplantácii tak je to väčšinou v prípade, že sa transplantuje aj pečeň. Napriek tomu môžete na čiernom trhu nájsť aj individuálne ponuky. A žlčník tam stojí relatívne málo – len 1200 eur.

 

Človeku bez sleziny sa žije horšie ako s ňou, ale stále to nie je životne dôležitý orgán, takže sa dá žiť aj bez neho. Transplantácia sleziny sa zatiaľ uskutočnila len na hlodavcoch, ale všetky experimenty vyšli úspešne.

Ľuďom sa zatiaľ tento druh transplantácie nerobí. Na čiernom trhu ju však môžete dostať za 500 dolárov, ak sa však situácia zmení, cena určite poputuje nahor.

 

V krajinách prvého sveta potrebujete na transplantáciu srdca obrovskú sumu peňazí. V niektorých prípadoch cena operácie prevýšila aj milión dolárov, pričom väčšiu časť týchto peňazí „absorbovala“ samotná kúpa darovaného orgánu.

Čierny trh predáva srdcia po 119 tisíc eur – prakticky 10-krát lacnejšie ako oficiálne zdroje.

 

Transplantácia tenkého čreva je veľmi zložitá a je preto pri nej potrebný delikátny postup. Často k nej pristupujú jedine vtedy, keď od tejto operácie závisí pacientov život. Populárnym teda tento orgán nazvať nemôžeme, ale to neznamená, že sa na čiernom trhu nedá kúpiť. Zvyčajne díleri zaň nepožadujú viac než 2 500 eur.

Zástupcovia čierneho trhu nepovažujú žalúdok za odbytový tovar. Operácie na jeho úplnú transplantáciu sa robia sporadicky a tak aj orgán nestojí veľa. Rozumieme sa, že dostať nový žalúdok na čiernom trhu je stále možné, pričom zaň zaplatíte nie viac než 500 eur.

Dnes, keď lekár vidí, že ramenný kĺb pacienta potrebuje vymeniť, väčšinou ho navedie na operáciu kde mu ho vymenia za umelý implantát. Protéza sústavy je vyrobená z plastu a je v nej umiestnená kovová guľa.

Transplantácie používajúce „živý“ materiál zatiaľ nie sú potrebné. Ale v prípade dopytu sú díleri čierneho trhu pripravení a ponúkajú ramenné kĺby za cenu 500 eur.

Vôbec nie je zvláštne, že kosti a väzivá sú pomerne dobre sa predávajúcou komoditou. Môžu sa dlho skladovať, takže sa v médiách často objavujú prípady, keď sú lekári trestne stíhaní za zneužívanie svojej pozície, keď zhromažďujú „materiál“ z neoprávnených mŕtvol.

Potom tieto kosti a väzy putujú na čierny trh, kde ich kupujúci môžu dostať po 2-3 tisíc eur za „balíček“.

Gram kostnej drene u tajných transplantológov stojí až 23 tisíc eur – je to dokonca viac ako rovnaké množstvo kokaínu alebo heroínu. A proces, ktorým „materiál“ zhromažďujú je pre darcu prakticky bez bolestný.

Potenciálnych darcov na čierny trh priláka hlavne paradigma, že predať svoju dreň oficiálne nemôžu, môžu ju len darovať – veľmi bolestivým spôsobom.

Stáva sa, že orgány a časti ľudského tela, ktoré sa predávajú na čiernom trhu nejdú na transplantáciu. Často sa ocitajú v rukách medikov-vedcov alebo dokonca zberateľov kuriozít.

Tak napríklad, ľudská lebka so zachovanými zubami ako na obrázku, predstavuje celkom populárny tovar. Kupci sú ochotní za takúto vec dať aj do 1200 eur.

V roku 2015 americkí špecialisti vykonali prvú transplantáciu skalpu, ktorá bola absolútny úspech.

Možno v budúcnosti vďaka ich úspechu sa podobné operáciu budú používať na riešenie problémov ako je napríklad miestna plešatosť. A čierny trh bude pripravený všetkým záujemcom predať skaply po 600 eur za kus.

Za rohovku miestny špecialisti požadujú okolo 4000 dolárov. Ale zákazník bude musieť zaplatiť oveľa viac – okolo 24 tisíc.

Samozrejme v tejto sume je zahrnutá aj operácia na transplantáciu. Zlatý vek tejto procedúry začal už pred pol storočím, ale dnes už začína upadať z dôvodu umelých analógov.

Krv vždy bola a vždy bude odbytným tovarom a zvyčajne jej nikdy nie je dosť. V závislosti od krajiny čierny trh ponúka rôzne ceny za túto drahocennú tekutinu. V priemere však za pintu – niečo cez pol litra krvi – zaplatíte okolo 337 eur.

Popularita krvi ako tovaru oživuje nočné mory ako „krvné trhy“ v Indii, kde chudobných ľudí jednoducho chytili, zavreli do klietok a nútili ich 16-krát mesačne darovať krv.

Často ľudia s dlhými vlasmi obetujú svoj dar v prospech ľudí s rakovinou. Na čiernom trhu však stále existuje určitý záujem o vlasy ako tovar. Používajú sa hlavne na výrobu parochní. V priemere za 25 centimetrov vlasov zaplatíte 70 eur.

Transplantácia kože sa zvyčajne uskutočňuje v prípade, že pacient utrpel strašné popáleniny. Väčšinou sa používa koža samotného pacienta, ale pokiaľ jej nie je dostatok, využíva sa aj pomoc externých darcov.

Ako darcovia môžu byť použití mŕtvi, ktorí ešte počas svojho života súhlasili s použitím svojho tela v prospech druhých. Aj tak však na čiernom trhu nájdete všetko – vrátane kože. Pravda nestojí veľa – 10 eur za štvorcový palec (6,5 x 6,5 centimetra).

V mnohých krajinách je predaj vajíčok pre darcu legálny a celkom výnosný. Zdalo by sa tak teda, že v tomto prípade čierny trh nemá miesto, ale títo ľudia sa dostanú naozaj všade.

V podobných prípadoch jednoducho darcovi zaplatia viac a od kupcov berú menej, tak, že odstránia všetky možné legálne poplatky. Za vajíčko na čiernom trhu zaplatíte do 12 tisíc eur.

A napokon mozog, úplne najdôležitejší orgán tu predsa nemôže chýbať. Vec je v tom, že on predstavuje nesmiernu hodnotu, ale len pre bezprostredného majiteľa. Mozgy sa predávajú len na medicínske účely.

Áno a vysokú cenu vám dajú len vtedy, ak je to mozog nejakej známej osobnosti alebo s veľmi zriedkavou patológiou. Obyčajný mozog v banke stojí maximálne 100 eur.

Ako vidíte, dnes už fráza „zdravie si nekúpiš“ akosi neplatí. V dnešnom svete sa dá kúpiť prakticky všetko. A ak si spočítate vyššie uvedené sumy môžete dostať aj hodnotu priemerného človeka.

Zaujímavý článok? Povedzte o ňom aj priateľom!

zdroj: videoboom.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Smútiaci rodičia našli list od svojho len 6-ročného, nebohého syna. Pozrite sa, aký odkaz im zanechal!

Len 6-ročný Leland Shoemake, zanechal svojim rodičom srdcervúci odkaz. Lelandovi...

Šťastná matka pridala fotku s dieťaťom na internete. Nevedela aká nočná mora ju čaká…

Destiny Mantia sa zoznámila so svojim budúcim manželom, keď...

Historický zákaz fajčenia po prvýkrát odhlasovaný v tejto európskej krajine.

Poslancom Európskeho parlamentu v tejto európskej krajine bol predložený...

Už tri roky je slobodný a odmieta chodiť so „škaredými ženami“. Sám pri tom nie je žiaden krásavec

Na TikToku jeden používateľ tvrdil, že odmieta chodiť so...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Smútiaci rodičia našli list od svojho len 6-ročného, nebohého syna. Pozrite sa, aký odkaz im zanechal!

Len 6-ročný Leland Shoemake, zanechal svojim rodičom srdcervúci odkaz. Lelandovi...

Šťastná matka pridala fotku s dieťaťom na internete. Nevedela aká nočná mora ju čaká…

Destiny Mantia sa zoznámila so svojim budúcim manželom, keď...

Historický zákaz fajčenia po prvýkrát odhlasovaný v tejto európskej krajine.

Poslancom Európskeho parlamentu v tejto európskej krajine bol predložený...

Už tri roky je slobodný a odmieta chodiť so „škaredými ženami“. Sám pri tom nie je žiaden krásavec

Na TikToku jeden používateľ tvrdil, že odmieta chodiť so...

Muž s pôsobivým ochlpením, prezývaný „Teddy Bear“, je na svoj vzhľad hrdý a neoholil by si ho za nič na svete.

Portrét veľmi chlpatého muža, ktorý sa rozhodol prijať svoje...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰
spot_imgspot_img

Smútiaci rodičia našli list od svojho len 6-ročného, nebohého syna. Pozrite sa, aký odkaz im zanechal!

Len 6-ročný Leland Shoemake, zanechal svojim rodičom srdcervúci odkaz. Lelandovi diagnostikovali Balamuthia mandrillaris, amébu požierajúcu mozog a 25. septembra svojmu zdravotnému stavu podľahol. Keď sa skormútení rodičia...

Šťastná matka pridala fotku s dieťaťom na internete. Nevedela aká nočná mora ju čaká…

Destiny Mantia sa zoznámila so svojim budúcim manželom, keď mala 15 rokov a on 16. už od prvého dňa vedeli, že sú si súdení. O tri...

Historický zákaz fajčenia po prvýkrát odhlasovaný v tejto európskej krajine.

Poslancom Európskeho parlamentu v tejto európskej krajine bol predložený radikálny právny predpis na boj proti fajčeniu a s ním súvisiacim zneužívaním. Vyvoláva kontroverzie dokonca...
Verified by MonsterInsights