Toto je dôvod prečo doktori nosia na sebe tetovanie „Neresuscitovať“.

Dôvod prečo doktori nosia na sebe tetovanie „Neresuscitovať“.

Počas celej svojej kariéry musia lekári každodenne čeliť smrti. Poznajú všetky utrpenia, ktoré sprevádzajú nevyliečiteľné choroby a sú si dobre vedomí ceny života a smrti.

V poslednom čase medici čoraz častejšie odmietajú resuscitáciu. A existuje na to rozumné vysvetlenie: rovnako ako všetci ľudia aj oni chcú žiť, ale nechcú trpieť.

Podľa štatistík, po srdečnej resuscitácii až 92% pacientov zomiera do jedného mesiaca a celý ten čas neznesiteľne trpia…

Lekári sú povinní do posledného dychu pomáhať pacientom, pretože je to ich úloha. Okrem toho príbuzní smrteľne chorých do konca dúfajú v zázrak, a preto sa chytajú aj slamky a všetkými silami sa snažia predĺžiť im život. Pacientom to však vo väčšine prípadov prinesie len viac utrpenia…

Doktor Ken Murray nazýva tieto márne pokusy o predĺženie života zbytočnou liečbou. Rozpovedal nám príbeh o priateľovi ortopédovi, u ktorého našli rakovinu pankreasu v pokročilom štádiu.

S vedomím, že vo väčšine prípadov liečba len predlžuje agóniu, ortopéd odmietol lekársku pomoc. Vybral si dôstojnú smrť a zvyšok svojho života strávil dom v kruhu rodiny a nie v nemocničnej izbe preplnenej inými pacientmi.

Mnohí doktori si vyhotovujú špeciálne dokumenty, v ktorých oficiálne odmietajú resuscitáciu alebo svoje želanie stanovia v poslednej vôli. A niektorí si tiež dajú vyhotoviť špeciálne tetovanie s nápisom: „Neresuscitovať!“.

Napokon, je to pochopiteľné. Rozhodnúť sa pre to však môžu len duševne silní ľudia… Boli by ste vy schopní dobrovoľne odmietnuť resuscitáciu alebo by ste si radšej vybrali aj tú najmenšiu šancu na prežite? Podeľte sa s vašim názorom v komentároch alebo sa o tomto ťažkom rozhodnutí porozprávajte s priateľmi.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Toto je dôvod prečo doktori nosia na sebe tetovanie „Neresuscitovať“.”