Vždy som mala špinavé a zažltnuté záclony. Vďaka tomuto triku sú opäť biele ako nové

S podobným problémom sa stretáva mnoho ľudí. Mali ste nové, bielučké a ľahké záclony, no po prvom vypraní ste ich už nespoznali? Odkiaľ sa nabrala tá žltá, zhnednutá farba a zničený materiál?

Je istý spôsob, ako sa tejto nepríjemnosti po praní vyhnúť. Dokážeme vám, že vaše záclony môžu po vypraní vyzerať presne tak, akoby ste si ich práve kúpili.

как стирать тюль из органзы

Aby si tkanina uchovala svoj jas, bielu farbu a pôvodnú kvalitu, v prvom rade si musíte dať pozor na teplotu vody. Tylové záclony perte vo vode s teplotou 30-35 stupňov. Ak je teplota vody vyššia, jemná štruktúra sa zničí a tyl nenávratne zožltne.

как стирать тюль из капрона

Ďalší krok bude slaný – do umývadla s vodou si nasypte 500g soli. Záclonu tam nechajte namočenú približne 1h a 30m. Táto procedúra prispeje k dokonalému odstráneniu škvŕn a vypraniu tylových záclon. Po namočení záclony opláchnite, ale v žiadnom prípade na to nepoužívajte studenú vodu!

как стирать тюль в машине

Teraz si preperte tylové záclony v tekutom prostriedku na syntetické tkaniny. Pri manipulácii tyl nežmýkajte, nechajte, aby z neho voda stiekla.

как стирать тюль в автомате

Ak chcete obnoviť jas záclony, pridajte do chladnej vody ocot v pomere 1 polievková lyžica na 1 liter vody. Po opláchnutí záclona dostane nový nádych!

V prípade, že máte biele tylové záclony a chcete, aby mali snehovo-biely odtieň, pridajte do studenej vody pár kvapiek modrej kvapaliny. Voda bude svetlo modrá. Po oplakovaní v tomto roztoku budú vaše záclony snehovo-biele a budú žiariť v celej vašej domácnosti.

zdroj: takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Vždy som mala špinavé a zažltnuté záclony. Vďaka tomuto triku sú opäť biele ako nové”