6 vecí, ktoré by ste mali urobiť ešte pred rozvodom, aby vaše deti nemuseli trpieť, ak chcete ešte zachrániť manželstvo

Pre niektorých ľudí je prekvapujúco ľahké byť v dlhodobom vzťahu. Iný takýto vzťah berú ako hrdinstvo. Kari Rinkerová, rozvodová právnička z Manhatannu, uverejnila niekoľko tipov, ako zostať spolu a prežiť krízu.

Tu je 6 vecí, ktoré vám môžu pomôcť vyhnúť sa rozvodu

  1. Buďte otvorení, čo sa týka otázky financií

 

Keď sa ľudia rozvádzajú, začnú si rozdeľovať peniaze. Na povrch vyplávajú všetky finančné problémy, na ktoré počas manželstva neprišla reč. Kari verí, že pár by mal úprimne hovoriť o peniazoch a diskutovať o všetkých témach týkajúcich sa financií. Je dôležité, aby ste boli voči sebe navzájom otvorení a úprimní.

  1. Podporujte sa

Páry sa nie vždy rozvádzajú len preto, že sa menia. Ukazuje sa, že jedným z dôvodov rozvodu je nedostatok podpory v manželstve. Keď jeden partner zažije stratu člena rodiny, vážnu chorobu alebo finančnú krízu, ten druhý sa často pokúša odísť preč a nechá ho s jeho problémami osamote. A to je vec, ktorú si človek zapamätá na celý život.

Čokoľvek cítite, skúste sa o to podeliť aj s vaším partnerom. Ak je v takejto situácii on, buďte mu nablízku a podporte ho.

  1. Nebojte sa vyhľadať odbornú pomoc

 

Mnoho párov verí, že návštevy psychoterapeutov sú znakom slabosti či nezmyselného plytvania času a peňazí. Odborná pomoc však môže doslova zachrániť váš vzťah. Niekedy len potrebujete nestranný názor niekoho, kto má voči vám obom celkom neutrálny postoj.

Terapeut vie pochopiť s čím sa pár zapodieva, pretože takéto prípady sa už neraz objavili v jeho kariére. Ak keď sa vám zdá, že vaše problémy sú jedinečné a vážnejšie ako problémy iných ľudí, vedzte, že to tak vôbec nemusí byť.

  1. Ste tím

Mali by ste vždy pracovať spoločne, nie jeden proti druhému. Vzťah je tímová práca, nie súťaženie. Je dôležité si navzájom pomáhať a vzájomne zdieľať svoje úspechy aj problémy. Je tiež dôležité, aby ste svojho partnera nikdy nepovažovali za samozrejmosť a vedeli to každý deň oceniť.

  1. Počúvajte partnera

 

Dovoľte mu, aby vám povedal o svojich úspechoch alebo zlej nálade. Počúvajte pozorne, neprerušujte a nemeňte tému. Buďte oporou a naučte sa prejavovať svoje city – snažte sa pochopiť ich pohľad na veci.

  1. Maličkosti sú dôležité

Môže to znieť prekvapivo, no rozvod je hlavnou témou mnohých párov hneď po dni sv. Valentína. Dokonca aj keď si myslíte, že oslavovanie takýchto sviatkov je zbytočné a hlúpe, urobte to. Ak jej na tom záleží, pre vás to musí byť životne dôležitá vec. Platí to aj pre výročie.

Je potrebné, aby obaja partneri do vzťahu investovali rovnakým dielom. Každý deň urobte obaja nejakú maličkosť , čím posilníte vašu vzájomnú väzbu. Nikdy nie je neskoro, aby ste sa vzdali a odišli, ale keď skutočne milujete, nájdete spôsob, ako to  môže opäť fungovať! Možno celý tento proces nebude vôbec jednoduchý, no verte, že to stojí za to.

Robíte tieto veci aj vo svojom vlastnom vzťahu?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “6 vecí, ktoré by ste mali urobiť ešte pred rozvodom, aby vaše deti nemuseli trpieť, ak chcete ešte zachrániť manželstvo”