Dominika Cibulková nosí údajne kožuch z opíc. Jej fanúšikovia jej za to píšu ostré komentáre

Prednedávnom sa na jednej z Facebookových stránok objavila fotografia Dominiky Cibulkovej z roku 2016, na ktorej má oblečený kožuch. Podľa viacerých dohadov by mal byť tento kožuch vyrovený z opíc.

Biely kožuch, si v tom čase naša najlepšia tenistka kúpila ako pár-tisícový darček a pózovala v ňom pre známy magazín pre pánov.

 

Čo sa musí stať človeku keď má potrebu nosiť na sebe kožuch z opice. Prečo dokáže byť tak krutý, iba kvôli spoločenskému postaveniu? Prečo sa cíti športovkyňa o niečo viac v kožušine, ktorú nepotrebuje? Keď vie, že pri výrobe zomierajú desiatky stovky živých tvorov, ktoré žili biedny život, týrané len aby si tento „luxus“ niekto kúpil a cítil sa v ňom ..krajšie?lepšie? hodnotnejšie


Nedokážem si odpovedať, prečo médiá postkomunistickej krajiny velebia okrem športových výkonov aj to, aké mŕtve trofeje visia Dominike Cibulkovej v šatníku. „Mám aj biely kožuch z opice od Valentina,“ … tak nech sa páči, vraj ju to poteší. Nebudem sem dávať aj článok, ak budete chcieť, nájdete si ho. Toto je iba pár otáznikov bez odpovede, akého človeka poteší smrť opice. Tvor tak podobný svojou DNA človeku. To nie je niečo nereálne. To sú desiatky opíc, ktoré boli násilne usmrtené pre konkrétny módny doplnok.

Pre pár fotiek. Kúsok, ktorý bude visieť v šatníku. Veďľa iných mŕtvol.
Čo sme to za ľudia, že to akceptujeme a považujeme za normálne. Odpor berieme ako „výkriky ochranárov“. Niečo, čo sa netýka väčšiny. Ospravedlníme správanie kvôli fashion? Alebo kvôli tomu, že športovkyňa reprezentuje Slovensko na kurte? Tak nie, mňa reprezentovať nemusí. Nemám záujem, toto je naozaj kruté.

https://www.facebook.com/ekoinakblog/photos/a.317099898484173/955425547984935/?type=3&theater

Znepokojujúci príspevok, ktorý zdieľala stránka Eko_inak si doteraz prečítali tisícky ľudí a 1 400 ho aj zdieľali. Je jasné, že tento počin známej tenistky pobúril viac než dosť ľudí a mnohí sú z jej prístupu k zvieratám zhrození. Mnoho ľudí si myslí, že svoje postavenie by mala využiť na ochranu zvierat a mala by zaujať postavenie proti zabíjaniu zvierat pre kožušinový priemysel.

Médiá, v ktorých sa táto fotografia objavila ako prvá napísali, že tejto kožuch naozaj pochádza z bezbranných opíc, no neskôr to pár z nich vyvrátilo s argumentom, že je vyrobený len z kôz. No, je vlastne jedno z akého zvieraťa je tento kožuch vyrobený, podstatné je, že za neho tenistka dala tisícky eur, pretože pochádza od značky Valentino. Jeho kúpou podporila krúté zabíjanie zvierat a to by sa v 21. storočí diať nemalo.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dominika Cibulková nosí údajne kožuch z opíc. Jej fanúšikovia jej za to píšu ostré komentáre”