Existujú tri spôsoby, ako sa vyrovnať s úzkosťou a negatívnymi myšlienkami. Dajte im už konečne zbohom

Zbavte sa duševného nepokoja!

Ľudská psychika je tak nepredvídateľná, že je to zázrak, že si navzájom môžeme rozumieť . Niekedy to nie je ľahké, preto sú zdroje pozitívneho myslenia také dôležité. Pomáhajú nám zostať na pozitívnej strane psychickej rovnice, píše Power of Positivity. Ale čo ak sa nám to nedarí a stále prevažujú negatívne myšlienky?

Negatívum začína v mysli, preto začnite od toho, ako sa prejavuje, a potom diskutujte o krokoch, ktoré povedú k jej neutralizácii.

Negatívne myšlienky sa môžu objaviť spontánne, a práve to spôsobuje nepokoj. Je tomu tak, keď bolo všetko v poriadku a zrazu sa niečo nepodarí, negatívne myšlienky nám otrávia život a vzťahy s blízkymi ľuďmi. Negatívum si môže žiť svoj vlastný život v našej psychike a my často ostávame bezmocní.

Ako efektívne zvládnuť útoky na vašu myseľ? Tu sú tri spôsoby, ako vám pomôcť vyrovnať sa s negatívnymi myšlienkami :

1. Impulzívne, kritické a negatívne myšlienky sú normálne!

Tieto myšlienky nie sú „sociálne prijateľné“, takže len málokto prizná, čo sa v skutočnosti odohráva v jeho hlave. Avšak myseľ obyčajného človeka môže byť plná nešťastia. A dokonca aj tí najpohodovejší ľudia skrývajú úplne inú a oveľa temnejšiu verziu seba.

 

Je to normálne, normálne, normálne. Ak ste dostatočne uvedomelí a zachytili ste svoje negatívne myšlienky, gratulujeme. Nie ste sami. Podobné myšlienky má totiž každý jeden z nás.

2. Myšlienky sú len myšlienky.

Myšlienka je malé tajomstvo neurotransmitéra. Podľa niektorých odhadov sa myšlienky vyskytujú v tisíckach za hodinu (v skutočnosti ich nemožno merať kvantitatívne, pretože mozog nikdy neoddychuje a neustále spracováva obrovské množstvo údajov). Niektoré z týchto údajov vychádzajú na povrch, kde im venujeme pozornosť a dávame zmysel.

 

Nie je zaujímavé, že často kladieme dôraz na myšlienky negatívneho charakteru a ignorujeme tie pozitívne? Toto sú vaše negatívne psychologické väzby. Držia vo vás vnútorné napätie a strach, sú veľmi silné.

Myšlienky sú v každom prípade len myšlienkami. Nie sú ani dobré ani zlé. Majú len zmysel, ktorý im dáte. Môžete ich prestať brať tak vážne? Ak sa vám to podarí, budete si môcť vyberať.

3. Existuje riešenie!

Toto nie je kúzlo. Nikto nemá čarovnú paličku, ktorá vyčistí vašu myseľ a osvieti vás. Ste človek – nedokonalý a zraniteľný.

Ak ste však pripravení na riešenie hlbších otázok, môžete sa dostať k čistejšej, uvoľnenejšej mysli častejšie. Úspech nedocielite tým, že budete bojovať s každou myšlienkou. To bude vo vás vytvárať vnútorný boj. Zamerajte sa na hlbšie otázky.

Čo vás štve na vašich negatívnych myšlienkach? Identifikujte problém a dôverujte svojej mysli. Tá následne urobí zvyšok práce za vás. Je to možné. A je to oveľa lepšia cesta, ako zostať v úzkosti vlastného duševného nepokoja.

Ako bojujete s úzkosťou a negatívnymi myšlienkami?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Existujú tri spôsoby, ako sa vyrovnať s úzkosťou a negatívnymi myšlienkami. Dajte im už konečne zbohom”