Google vás neustále odpočúva. Tu je návod, ako môžete nájsť a vymazať zhromaždené informácie

Zlá správa je: áno, je to pravda. Dobrou správou je: môžete to všetko zmazať.

Google tichučko, bez toho, aby si to jeho užívatelia vôbec všimli, odpočúva ich rozhovory a ochraňuje ich na svojich serveroch. Netýka sa to len toho, o čom sa pri telefonovaní rozprávate do vášho telefónu: váš smartfón vás sleduje aj vtedy, keď leží na stole vedľa gauču, na ktorom vy odpočívate.

Ak už teda používate telefón istú dobu, môžete si vypočuť vaše rozhovory, ktoré spoločnosť Google zhromažďovala po dobu mnohých rokov.

Spoločnosť sa tým samozrejme nechváli a o tejto skutočnosti sa môžete dozvedieť len vtedy, ak si prečítate niekoľkostranovú „zmluvu pre používateľov.“ To však nikto nerobí!

Google poskytuje všetky vaše informácie na jej umelú inteligenciu. Učí sa, ako vám porozumieť, prispôsobuje sa vám a snaží sa prispôsobovať svoje produkty priamo na vaše požiadavky.

Vyzerá to skvelo, no existujú tri „ALE“:

  1. Tieto informácie môžu padnúť do rúk zlomyseľných ľudí, ak sa im podarí napadnúť heslo k vášmu účtu.
  2. V prípade, že máte problém s úradmi či políciou, tieto informácie môžu byť použité proti vám.
  3. Získané informácie slúžia na to, aby sa vám zobrazovali reklamy cielené priamo pre vás.

Našťastie existuje spôsob, ako sa k tomuto všetkému môžete dostať a vymazať tieto neželané informácie. Ide o špeciálnu, menej známu službu, do ktorej sa stačí prihlásiť a všetko vymazať.

Budete potrebovať 2 adresy

Okrem iného, existujú informácie aj o tom, kde a kedy ste boli (presnejšie, váš telefón); všetko, čo ste na internete vyhľadávali a všetky stránky, ktoré ste otvorili.

Ale najužitočnejšou funkciou tejto služby je schopnosť rýchlo odstrániť zhromaždené informácie. Môžete si zaznačiť políčko pre informácie, ktoré chcete vymazať, alebo môžete odstrániť všetko naraz –  v ľavom stĺpci kliknete na možnosť „odstrániť aktivitu podľa“ a následne môžete všetko vymazať.

Nezabudnite sa o tento článok podeliť aj s vašimi priateľmi na Facebooku, sme presvedčení, že mnohí o tejto funkcii vôbec nevedeli!