Koniec letným dvojmesačným prázdninám? Mali by sa skrátiť a deti by mali viac času na učenie a učitelia viac peňazí

Študenti sa už teraz nevedia dočkať letných prázdnin. Dvojmesačné voľno je časom, kedy zbierajú zážitky, oddychujú a spoznávajú svet. U našich českých susedov, niektorí však tieto prázdniny považujú za zbytočne dlhé.

Zdeněk Seidl, Radca pre školstvo Stredočeského kraja, pre televíziu DVTV uviedol, že by bolo vhodné skrátiť letné prádniny z 8 na 6 týždňov.  Uvedené odôvodňuje najmä tým, že by došlo k zlepšeniu študijných výsledkov, nakoľko sa úroveň vzdelanosti každým rokom zhoršuje. Tieto prázdniny boli zavedené len preto, aby boli deti nápomocné pri žatve. Dnes už tento dôvod stratil svoje opodstatnenie. Učitelia vraj potrebujú lepšie finančné ohodnotenie než voľno. A aj rodičia majú k dispozícií len 4 alebo 5 týždňov dovolenky.

A aký je váš názor? Podeľte sa oň s nami!

Celý rozhovor si môžete pozrieť po kliknutí na obrázok

Zdroj: video.aktualne.cz

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Koniec letným dvojmesačným prázdninám? Mali by sa skrátiť a deti by mali viac času na učenie a učitelia viac peňazí”