Od zamestnávateľa môžete získať na dovolenku až 275 eur. Stačí ak spĺňate TOTO a príspevok je váš

 

S účinnosťou od januára 2019 môže zamestnanec od svojho zamestnávateľa získať príspevok na rekreáciu až do výšky 275 € ročne.

Povinnosť poskytovať tento príspevok sa viaže len na zamestnávateľov s viac ako 49 zamestnancami. U zamestnávateľov s menším počtom zamestnancov je poskytnutie príspevku dobrovoľné.

Nárok naň bude mať však len zamestnanec, ktorý u zamestnávateľa odpracoval najmenej 24 mesiacov a pracuje u zamestnávateľa na trvalý pracovný pomer.

Príspevok zamestnávateľa na rekreáciu bude možné použiť len ak bol pobyt realizovaný na Slovensku minimálne na dve noci. Bude ho však možné použiť aj na úhradu výdavkov na pobytové či na denné prázdninové tábory pre deti zamestnancov.

Vzťahuje sa aj na zamestnancov vykonávajúcich práce vo verejnom záujme, na štátnych zamestnancov, príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Národného bezpečnostného úradu, Zboru väzenskej a justičnej stráže, colníkov, príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, Horskej záchrannej služby a profesionálnych vojakov.

Náklady na rekreáciu vám môžu byť preplatené následne po pobyte alebo vám zamestnávateľ vydá poukaz vo forme elektronickej platobnej karty.  Niektorí ekonómovia zároveň dodávajú, že vo veľa firmách môžu kvôli týmto odmenám prísť zamestnanci o odmeny a bonusy 

 

Zdroj: pluska.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Od zamestnávateľa môžete získať na dovolenku až 275 eur. Stačí ak spĺňate TOTO a príspevok je váš”