Starší muž oslovil matku v supermarkete. Jeho slová sa jej navždy vryli do pamäte

Čas plynie neuveriteľne rýchlo. Najmä ak máte deti a pracujete. Naše žitie je jeden veľký zhon. Dom, práca, deti, nákupy, iné záväzky. Celé dni máme vyplnené povinnosťami.

Mali by sme sa však na moment zastaviť a uvedomiť si, ktoré z tých vecí sú najpodstatnejšie a ktorým, máme venovať čo najviac pozornosti.

  

„Mali ste niekedy rozhovor s úplne cudzou osobou a potom ste si pomysleli, že vám ju musel poslať sám Boh?

Presne to sa mi raz stalo. V supermarkete som prepchávala vozík vecami, keď k nám pristúpil starší pán. Uvidel deti v košíku a musel sa nám prihovoriť. Hovoril o tom, aké očarujúce sú moje deti a opýtal sa tiež na pár vecí. Po chvíli debaty odišiel.

Onedlho sa však za nami vrátil.

Pozrel na mňa a povedal: „Chcel by som vám niečo povedať.“ Porozprával mi históriu o tom ako jeho syn mal päť rokov a poprosil ho, aby spolu vytvorili domček pre vtáky. Odpovedal mu, že je zaneprázdnený a má naozaj podstatnejšie veci na práci.

Uvidel, ako je jeho syn veľmi sklamaný a odchádza, nerobí scény a neplače, no náhle sa cítil naozaj zle, že mu zlomil srdce. Zavolal ho  preto naspäť. Okamžite išli do obchodu, kúpili materiál a vybudovli vtákom domček.

Aby história nebola taká dlhá (tak povedal): o 40 rokov neskôr si nepamätal, čo dôležité mal vtedy na práci.

Pozrel mi priamo do očí a povedal: „Ale ten domček na vtáky máme stále.“. Jeho oči sa vtedy naplnili slzami.

Aj napriek tomu, že väčšinu času trávim s deťmi, málokedy im však venujem pozornosť. Som s nimi, ale robím úplne niečo iné.

Ten muž sa pravdepodobne nikdy nedozvie, ako veľmi sa mi vryl do pamäte. Pomohol mi určiť si priority a inšpiroval ma zvoľniť tempo a byť viac prítomná, keď som s rodinou. 

Boh nám posiela do cesty presne takýchto ľudí. Najblžšie, keď vás taká osoba stretne a bude vám chcieť niečo povedať, venujte jej svoj čas. Môže zmeniť váš život.

Život začína, keď sa bavíme s cudzími ľuďmi.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Starší muž oslovil matku v supermarkete. Jeho slová sa jej navždy vryli do pamäte”