14-ročné dievčatko nedovolilo Downovnmu syndrómu, aby zničil jej sny stať sa modelkou

14-ročná dievčia s Downovým syndrómom sa stala inšpiráciou pre tisíce ľudí po celom svete.

Georgii Trabertovej sa ozvalo najmenej 5 rozličných agentúr po tom, čo módni skauti objavili jej „inšpirujúce“ fotografie na sociálnych sieťach. Okrem toho, že sa stala tvárou mnohých veľkých značiek v Brazílii, objavila sa aj v niekoľkých televíznych reklamách.

Mladá dievčina na seba pritiahla pozornosť po tom, čo jej matka Rubia zdieľala fotografiu na sociálnych sieťach, aby jej dvihla sebavedomie. Georgiina matka opustila svoju prácu, aby sa o ňu mohla postarať. Keď ju porodila, diagnostikovali jej Downov syndróm a srdcovú poruchu.

V roku 2016, Rubia uverejnila fotografiu 12-ročnej dcéry na Facebooku a získala množstvo pozitívnych reakcii.

„Všetko to začalo ako vtip. Uverejnila som jej obrázok na Facebooku a ona okamžite začala získavať množstvo lajkov. Cieľom bolo inšpirovať ďalšie deti s Downovým syndrómom. Dnes je na zozname piatich modelových agentúrach. Ale najlepšie reakcie sa objavili na Instagrame a Facebooku. Vďaka nim sa stala známa po celom svete.“

Dievča sa už objavilo v reklame jednej známej značky, ako aj v reklame pre jedného z najväčších šperkových dizajnérov v Brazílii.

Instagramový profil dievčaťa má viac ako 50 000 fanúšikov a tento počet aj naďalej rastie.

Jej matka hovorí: „Počas môjho tehotenstva s Georgiou boli všetky jej testy v poriadku a my sme ani len netušili, že by sa naše dieťa malo narodiť s Downovým syndrómom. Samozrejme, najskôr to bol šok, ale prijali sme to s veľkou láskou. Priznám sa, že v tej dobe som bola pod vplyvom smútku a neistoty.“

„Prvý deň jej okrem toho diagnostikovali aj srdcové ochorenie, kvôli čomu musela o 5 mesiacov neskôr aj podstúpiť operáciu – teraz je úplne zdravá,“ dodáva Rubia.

Bolo pre ňu ťažké zaradiť sa do kolektívu spolužiakov na bežných školách a niektoré ju dokonca odmietli prijať. Georgia preto začala s domácou výučbou. Jej matka sa rozhodla opustiť svoju prácu, aby sa mohla venovať jej výchove. Naučila ju spievať, tancovať, písať aj čítať. Keď bola malá, rodičia sa presťahovali do inej krajiny, kde sa všetci museli prispôsobiť novým zvykom a inému jazyku.

Bola veľmi osamelá, pretože dievčatá v jej veku boli v spoločenskom živote už „na vyššej úrovni“. Georgia však mala rada oblečenie, kabelky a kozmetiku. Možno práve to bolo rozhodujúce pri budovaní jej kariéry.

zdroj:

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “14-ročné dievčatko nedovolilo Downovnmu syndrómu, aby zničil jej sny stať sa modelkou”