Bez nákladov na elektrickú energiu: Sedíte na práčke, stlačate pedál a veci sa perú samé

Len málokto sa zamýšľa nad tým, do akej miery sme závislí od elektrickej energie.

Všetky veci v domácnosti, na ktoré sme zvyknutí, fungujú práve vďaka elektrine. Každý deň míňame šialené množstvo rôznych druhov energie či prírodných zdrojov.

Je čas zamyslieť sa, ako ich začneme šetriť. Na trhu sa objavuje čoraz viac vynálezov, ktoré pomáhajú šetriť zdroje našej planéty.

 

Dnes vám predstavíme malú práčku, ktorá nám v tomto procese určite pomôže.

Študenti z Los Angeles prišli so zaujímavou práčkou, ktorá pomáha šetriť elektrickú energiu a nevyžaduje si veľké výdavky. Táto myšlienka im napadla počas toho, ako boli na výlete v Peru. Videli, koľko času potrebujú miestne ženy na to, kým svoje oblečenie dôkladne operú.

Ženy tam perú ručne, najčastejšie v studenej vode. Z tohto dôvodu sa u nich vyvíjajú chronické ochorenia, astma a bolesti chrbta. Vtedy sa študenti rozhodli vytvoriť práčku, vďaka ktorej by ženy nemuseli venovať toľko času a úsilia bežnému praniu.

полезные изобретения 21 века

Tento výtvor pomenovali GiraDora. Bol vytvorený špeciálne pre rodiny žijúce v slumoch. Je však vhodný pre každého, kto chce ušetriť nielen elektrinu, ale aj vodu.

Aký je teda princíp tejto ručnej práčky? Práčku naplníte oblečením, nalejete do nej vodu a nasypete prášok. Následne si sadnete na pohodlný mäkký kryt a stlačíte pedál. Práčka začne efektívne prať, plákať aj žmýkať.

полезные изобретения человечества

полезные изобретения 2018

изобретения будущего

Zariadenie je pomerne malé a ľahké. Práčka je navrhnutá tak, aby ju mohla preniesť každá žena. Položíte ju na vhodné miesto, sadnete si a periete. Ako  môžete vidieť, práčka je vyrábaná v niekoľkých dizajnoch.

стиральная машина малютка

Samotný proces prania je mimoriadne jednoduchý. Práčka začína pracovať v priebehu jednej  minúty a čas prania závisí od množstva oblečenia. Po praní vám práčka vaše oblečenie oplákne a vyžmýka.

ручная стиральная машина цена

Mimochodom, zariadenie je pomerne cenovo dostupné a stojí približne 40 dolárov. Myslíme si, že ide o rozumnú cenu za jednu práčku, ktorá nielenže šetrí elektrickú energiu, ale aj dobre operie.

Zdá sa nám, že je to skvelý vynález, ktorý pomôže stovkám alebo dokonca tisícom chudobných rodín na celom svete. Ekonomicky, cenovo dostupný a veľmi praktický!

Niečo podobné by sa nám určite zišlo napríklad aj na záhrade či stanovačke, kde nemáme prístup k elektrickej energii. Čo si o tom myslíte vy? Podeľte sa s nami o vaše názory aj v komentároch na Facebooku!

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Bez nákladov na elektrickú energiu: Sedíte na práčke, stlačate pedál a veci sa perú samé”