Deti tenistu Federera milujú tak slovenské rozprávky, že im ich čítajú aj počas jeho tréningov. Slovenčina im príde ako úžasný jazyk

Je dobre známe, že manželkou svetoznámeho tenistu Rogera Federera je švajčiarska tenistka slovenského pôvodu Mirka Federerová. Na svoje korene nezabúda a krásnou a ľubozvučnou slovenčinou hovoria aj jej deti.

Deti slávnych rodičov našli taktiež záľubu v športe a svoj čas venujú plávaniu. Mylu a Charlene trénuje bývalá slovenská reprezentantka v synchronizovanom plávaní Lucia Allárová, ktorá prezradila, že dievčatá hovoria plynule po slovensky. Na portáli tennisworldusa.org sa tiež možno dozvedieť, že dievčatká obľubujú slovenské rozprávky.

Trénerka Allárová priznala: „Vždy sa ich na začiatku opýtam, v akom jazyku sa budeme rozprávať a ony si vyberú slovenčinu.“ V jej pamäti navždy zostane prvé stretnutie so slávnym oteckom: „Potriasol mi rukou a povedal: Ahoj, ja som Roger Federer.“  Skromnosť tenistu charakterizuje nielen vo verejnom, ale aj v súkromnom živote.

Rodinu Federerovcov tešia aj dvojičky Leo a Lenny. Tie očaril tenis, no Allárová si je istá, že čoskoro budú chlapci aj pod jej trénerskou taktovkou.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Deti tenistu Federera milujú tak slovenské rozprávky, že im ich čítajú aj počas jeho tréningov. Slovenčina im príde ako úžasný jazyk”