Hasič vysvetlil, prečo je dôležité na noc zatvárať dvere do detskej izby. Vôbec som netušila, že to robím nesprávne

V snahe chrániť svoje deti pred nebezpečenstvom niekedy práve naopak ohrozujeme ich zdravie a život.

Mnohí rodičia nechávajú dvere do detskej izby na noc otvorené, aby počuli, ak by sa niečo dialo, alebo si to tak deti želajú. Jeden britský hasič vysvetlil, prečo by ste to nikdy nemali robiť.

Na stránke svojho požiarneho oddelenia na Facebooku uverejnil dôležité varovanie pre rodičov.

„Je ťažké presvedčiť malé deti, aby spali so zatvorenými dvermi do ich izby. Vždy prosia, aby boli mierne pootvorená. Často hovorím o požiarnej bezpečnosti na školách a vždy deťom vysvetľujem, aké dôležité je spať so zatvorenými dverami,“ hovorí na úvod požiarnik.

Ďalej dodáva, že prednedávnom hasil požiar v obytnej budove v New Fairfield. Našťastie členovia rodiny a domáce zvieratá neboli v ohrození.

K príspevku pripojil dve fotografie z akcie. Na jednej môžete vidieť obhorené dvere do detskej izby, na druhej – rovnaké dvere, len zo zadnej strany, ktorá prakticky neobhorela.

https://www.facebook.com/CSHFD/photos/a.603127963077637/2301359206587829/?type=3

 

https://www.facebook.com/CSHFD/photos/a.603127963077637/2301359216587828/?type=3

 

„Tieto fotky jasne znázorňujú, prečo je dôležité, aby boli dvere do izby zavreté. Na fotkách sú obhorené dvere  do detskej. Aj keď boli z vonkajšej stany úplne poškodené, tým že boli zatvorené chránili izbu a všetko čo bolo v nej“, vysvetlil hasič.

Počas požiaru našťastie v miestnosti nikto nebol. Ak by tam aj niekto bol, zatvorené dvere by mohli zachrániť život.

 

Príspevok z požiarnej stanice sa dostal do sveta ako vírus, zhromažďujúc tisícky rád, komentárov a zdieľaní. Mnohí užívatelia sociálnych sietí priznali, že netušili o výhode zatvorených dverí.

A čo vy? Zatvárate deťom na noc dvere do izby? Nezabudnite tento článok zdieľať so svojimi priateľmi, možno zachráni nejeden život.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Hasič vysvetlil, prečo je dôležité na noc zatvárať dvere do detskej izby. Vôbec som netušila, že to robím nesprávne”