Lekári svojimi radami pre ženy šokovali svet: „Vykašlite sa na krémy proti starnutiu a TUK je pre vás prospešný

Menopauza prináša do života ženy množstvo zmien, ktorým by sa najradšej vyhli veľkým oblúkom. S pribúdajúcimi rokmi sa kráti doba reprodukčného veku a ploché bruško, ktoré ste mali vždy pod kontrolou sa teraz nie a nie napratať do riflí z minulej sezóny.

Je smutné ak sa pozeráte na svoje matky, ktoré sa silou-mocou snažia vrátiť do puberty pomocou drastických diét a všetkými rôznymi druhmi kozmetických procedúr.

Smutný je aj fakt, že žene v menopauze nikto nepovie:

„Zlatko, všetky si tým prešli! Je to normálne. Jednoducho príjmi svoje telo a vek, pretože si krásna!“

Magazíny o móde jednohlasne tvrdia, že chudá postava je štandard.

Zdá sa však, že zostať mladým si vyžaduje starostlivosť a financie potrebné na „údržbu“. Prírastok na váhe si vraj s pribúdajúcim vekom vyžaduje okamžitý zásah. Je ale skutočne pravda?

Prezradíme vám, čo sa stane so ženským telom počas menopauzy a prečo sú centimetre navyše v oblasti brucha úplne normálne…

Fakt č. 1

Môžete si nakúpiť všetky krémy sveta proti starnutiu pokožky či minúť šialenú čiastku peňazí na kozmetické procedúry. Pravda je len jedna: Všetci starneme! Bohužiaľ, ide o prirodzený biologický proces, ktorému sa nevyhneme. Príznaky starnutia neznamenajú len vrásky v oblastí očí, starnú aj naše vnútorné orgány.

V procese „vädnutia“ reprodukčného systému v ženskom tele klesá aj hladina estrogénu a progesterónu. A to je hlavný dôvod všetkých nepríjemností, s ktorými sa žena stretáva počas obdobia menopauzy: nenávidené návaly horúčavy, nočné potenie, náhly búšenie srdca, poruchy spánku, spontánne zmeny nálady, suchosť pošvy, problémy s močením.

Fakt č. 2 Tuk – priateľ ženy

Keď už vaječníky ženy prestávajú produkovať estrogén, tukové tkanivo organizmu začína vyrábať a regulovať hladinu pohlavného hormónu v tele.

Práve preto sa brucho začne zväčšovať aj napriek tomu, že tam predtým nebolo. Zvyšovanie usadzovania tuku v tomto období ženy sa považuje za normu!

Jedná sa o spôsob, akým sa organizmus s pribúdajúcim vekom vysporadúva s poklesom produkcie estrogénu.

Jeho pokles priamo ovplyvňuje spomínané nepríjemné príznaky menopauzy a zvýšenie jeho množstva dokáže významne zmierniť tieto symptómy.

Fakt č. 3 Nedostatok tuku – nedostatok estrogénu

Možno sa budete diviť, ale nedostatok tuku počas menopauzy povedie k nedostatku estrogénu v tele. To znamená, že všetky príznaky menopauzy sa zintenzívnia.

Je zaujímavé, že všetky druhy módnych časopisov a blogov informujú ženy o stravovaní počas tohto obdobia a tvrdia, že ak schudnete nejaké tie kilá navyše, budete sa cítiť lepšie a zdravšie. Nikto sa ale nezamýšľa nad druhou stranou mince.

Mimochodom, takáto propaganda o túžbe ideálnych ženských tvarov vedie k nedostatku estrogénu a to sa podpisuje na výskyte rôznych ochorení – problémy s pamäťou, zvýšené riziko kardiovaskulárnych chorôb, rednutie kostí spojené s nástupom osteoporózy.

Nedostatok estrogénu vedie k retencii tekutín v tele a k zníženiu elasticity kože. Vaše vrásky a suchá pokožka sú tak výsledkom boja s prebytkom centimetrov počas menopauzy.

Pre každú ženu je dôležité si uvedomiť, že všetky zmeny, ktoré sa objavujú na ich tele počas menopauzy, nie sú chorobou, ale bežným javom.

Žijeme v spoločnosti, pre ktorú sú vrásky a centimetre navyše niečim neprijateľným. Realita je však iní ako tá, ktorá sa prezentuje v nablýskaných časopisoch s vyretušovanými modelkami. Každá žena by mala milovať nielen svoj vek ale aj telo, v ktorom sa nachádza. Buďte šťastné, pretože až potom budete vyzerať skutočne nádherne.

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Lekári svojimi radami pre ženy šokovali svet: „Vykašlite sa na krémy proti starnutiu a TUK je pre vás prospešný”