Princ William povedal pravdu o svojom duševnom zdraví. „Každý deň si na seba oblečieme brnenie a myslíme si že nič necítime“

Minulý týždeň odšatrtovalo ekonomické fórum v Davose a ako tradične sa na ňom bude prejednávať hneď niekoľko súčasných globálnych problémov. Jedným z nich je aj problematika duševného zdravia. Práve o nej prišiel do Davosu prednášať aj princ William, ktorý spoločne s manželkou Kate a bratom Harrym prevádzkujú iniciatívu Heads Together.
Tá má za cieľ boriť stigmy ohľadom mentálnych porúch a sám William sa presvedčil, o ako ťažkú ​​prácu ide. Keď vraj pred troma rokmi žiadal niekoľko celebrít, aby jeho iniciatívu podporili, všetky ho vraj odmietli, pretože s mentálnymi poruchami nechceli byť spájané!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Prince William
„Vždy si každý deň na seba každý oblečie pancier, o ktorom si myslíme že nás ochráni. Mýlime sa. Jedného dňa sa nám cez neho ale niečo dostane a naše životy už nie sú také aké boli. Bojíme sa a neraz sa nevieme cez to preniesť. Sme ale ľudia, ak by sme povedali že nič necítime, tak klameme“

 

Ten už sa napríklad stihol stretnúť s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a prednášal o iniciatíve Heads Together, ktorú vedie spoločne s manželkou Kate a bratom Harrym.

Skrz túto kampaň sa členovia kráľovskej rodiny snaží bojovať s negatívnym postojom ľudí voči rozprávaniu o psychických poruchách. Pri prieskumoch sa napríklad zistilo, že duševná choroba v akejkoľvek forme stretne počas života každého štvrtého človeka, lenže drvivá väčšina ľudí sa o svojich problémoch bojí hovoriť pred ostatnými a nevyhľadajú preto odbornú pomoc.

„Toľko ľudí v tichosti trpí. Z nejakého dôvodu sa ľudia boja o svojich problémoch hovoriť, pre Britov to platí zvlášť, „ vyhlásil William v Davose.

Ako sa nechal počuť, on sám si v živote neraz prešiel situáciou, ktorá jeho psychikou poriadne zahýbala. Reč je napríklad o smrti matky, princeznej Diany, či o jeho zážitku z leteckej záchranky, pre ktorú v rokoch 2015-2017 pracoval. Ten však princ William príliš špecifikovať nechcel.

„Stále je pre mňa veľmi ťažké o tom hovoriť. Je to citlivá záležitosť, pretože sa to vzťahuje k mojim deťom, „ povedal v Davose.

Pôvodne si vraj myslel, že sa cez tento zážitok nedokáže preniesť, a keby sa s ním nezveril kolegom, psychicky by sa s ním podľa svojich slov skutočne nepreniesol. O traume spôsobenou prácou na ambulancii ostatne hovoril už v minulosti.

https://www.youtube.com/watch?v=agGVYrvD8JU

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Princ William povedal pravdu o svojom duševnom zdraví. „Každý deň si na seba oblečieme brnenie a myslíme si že nič necítime“”