piatok, 26 júla, 2024

Vláda v Poľsku prosí ľudí, aby sa množili ako králiky. Urobili k tomu aj vtipné video

Pôrodnosť v Poľsku patrí medzi najnižšie v Európe. Netradičnú formu pomoci na jej podporu preto zvolila tamojšia vláda. Ministerstvo zdravotníctva vo videu občanov vyzýva, aby sa množili ako králiky.

Roztomilé zvieratká zaberajú stále a králiky navyše môžu ísť príkladom, povedali si zrejme na poľskom rezortu zdravotníctva.

Na videu králik „rozprávač“, ktorý má vraj 62 súrodencov, odhaľuje tajomstvo veľkých králičích rodín. Vďačí za to cvičeniu, zdravej strave a tiež tomu, že majú málo stresu.

„Ak ste niekedy chceli byť rodičmi, postupujte podľa príkladov králikov,“ zaznie potom rada pre dvojicu, ktorá si užíva piknik obklopená množstvom ušatých zvieratiek píše portál idnes.cz

Poľské ministerstvo zdravotníctva uviedlo vo svojom vyhlásení, že sa snaží podporovať zdravý životný štýl, ktorý pomôže aj k skvalitneniu reprodukčného zdravia ľudí v cieľovej skupine 18 až 45 rokov. Chcelo tiež poukázať na problém nízkej a klesajúcej pôrodnosti a zvolilo formu králičieho videa, ktoré nikoho nepobúri a nie je vulgárne.

podpora pôrodnosti

Už skôr sa politici snažili najrôznejšími spôsobmi podporiť pôrodnosť vo svojich krajinách. V roku 2010 napríklad vtedajší ruský prezident Dmitrij Medvedev navrhol, že by každá rodina po narodení tretieho dieťaťa mohla zadarmo dostať stavebnú parcelu.

Nemecko v roku 2011 prijalo zákon, ktorý zakazuje sťažnosti na hluk detí v jasliach, škôlkach alebo na ihriskách. Nemci totiž často zneužívali ekologické zákony k tomu, aby sa zbavili detského kriku vo svojom okolí. Zákon mal umožniť výstavbu ihrísk a zvýšiť pôrodnosť.

Maďari pred štyrmi rokmi zase chceli investovať milióny forintov do tanečných večerov a diskoték, kde sa mali mladí stretávať a debatovať o hľadaní a výbere partnera. Vláda tak plánovala bojovať so stále klesajúcou pôrodnosťou.

S ďalším nápadom ako bojovať s týmto problémom navrhol tento rok starosta severošvédského mesta Overtornea. Ľudia by si podľa neho mohli v pracovnej dobe odskočiť domov a dopriať si hodinku sexu. Zlepší to vraj ich pohodu a partnerské vzťahy a zvýši sa pôrodnosť. Podľa doterajších výsledkov pôrodnosti ale ani jedno z navrhovaných riešení zrejme úplne nezabralo.

 

 

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights