Zasnežená prechádzka nad stromami je len pár kilometrov od hraníc. Vyzerá ako z rozprávky a je skvelá pre celú rodinu

 

V susednom Česku otvárajú tento  chodník  v korunách stromov. Udeje sa tak v populárnej lyžiarskej destinácií – Pustevny na Radhošti v Moravsko-sliezskych Beskydách. Už vyše storočia lákajú na svoje krásy množstvo turistov. Vybudovanie tejto atrakcie má na svedomí Beskydská panoramata s. r. o., ktorá do projektu investovala takmer 40 mil. CZK, čo je približne 1,5 mil. €.

 

https://www.instagram.com/p/BtTSwzDgwE_/

Vstup na tento chodník sa nachádza 300 m od Pusteven. Výška v najvyššom bode od zeme je 15,2 m. Dĺžka celého chodníka je 394 m.

Stezka Valaška, ako sa chodník nazýva, sa môže pochváliť najdlhším presklenným chodníkom bez oceľového zábradlia v Európe, situovaným vo výške 30 m nad zemou. Vyložených je 7 m a v ideálnom prípade sa naň zmestí 10 ľudí.

Prvenstvo v Českej republike si Stezka Valaška vyslúžila aj v kategórií najdlhší závesný himalájsky chodník s dĺžkou 135 m. Zábradlie sa viazalo ručne až 2 mesiace.

Táto atrakcia ponúka nezabudnuteľné výhľady na východomoravskú prírodu. Presvedčte sa sami.

 

 

https://www.instagram.com/p/BtJyfWklMh7/

https://www.instagram.com/p/BtF0mfAFzH2/

https://www.instagram.com/p/Bs_XtWejPol/

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zasnežená prechádzka nad stromami je len pár kilometrov od hraníc. Vyzerá ako z rozprávky a je skvelá pre celú rodinu”