back to top
sobota, 20 apríla, 2024

Budenie uprostred noci: aké problémy to môže signalizovať?

Podľa tradičnej čínskej medicíny sú emócie úzko prepojené s naším fyzickým zdravím. Smútok, nervové napätie a hnev, úzkosť, strach a prepracovanie sa spájajú s určitým orgánom v ľudskom tele.

Napríklad, podráždenosť a neprimeraný hnev môže ovplyvniť pečeň a viesť k menštruačným bolestiam, bolestiam hlavy, začervenaniu tváre a očí, závratom a suchu v ústach.

Diagnóza v tradičnej čínskej medicíne je veľmi individuálna. Jedinečné symptómy pacienta následne určujú prístup k liečbe lekárom.

Prebytok istých emócií ovplyvňuje určité orgány:

  • Radosť – srdce
  • Strach (ľakanie) – obličky
  • Trápenie (nepokoj) – pľúca
  • Zádumčivosť – slezina
  • Hnev – pečeň

Okrem emócií, k rozvoju nerovnováhy v tele prispievajú aj iné faktory, ako je strava, životné prostredie, životný štýl a dedičné faktory.

V západnej medicíne sa takýto vzťah študuje v psychosomatickej medicíne. Odborníci už dokázali, že ľudia náchylní k nekontrolovanému prepuknutiu hnevu, častejšie trpia žalúdočnými ochoreniami.

Hlavná vec je, že si môžete pomôcť sami. Aby sa predišlo komplikáciám a rozvoju rôznych chorôb, vedci v prvom rade odporúčajú čerpať zo svojich emócií a nedovoliť negatívnym zážitkom, aby vám pokazili vašu náladu.

23:00 – 1:00 – emócia sklamania

Pocit sklamania sa vo východnej tradícii spája so zdravím žlčníka. A čas na oplátku reguluje prácu každého orgánu.

Počas noci naše telo obnovuje všetky procesy a pokúša sa nastoliť poriadok. Od 23:00 do 01:00 hod. – čas aktívneho zotavovania žlčníka.

Ak v tomto čase nemôžete zaspať, potom vo vašom živote s najväčšou pravdepodobnosťou existuje nejaké sklamanie. Tieto úvahy následne zasahujú do odpočinku a na pozadí týchto emócií trpí váš žlčník.

Ponúkame vám cvik, ktorý pomôže zbaviť sa chorôb a zaspať rýchlejšie.

„Qi“ je koncept vitálnej energie, ktorá cirkuluje v celom tele. Aby ste sa mohli upokojiť, Qi je nutné vpustiť dole do oblasti brucha.

Predstavte si, že vo vašom vnútri sa nachádza akýsi tok – žiarivý a živý – a nasleduje vaše ruky, tým pádom ho máte možnosť skoncentrovať a priťahovať.

Sadnite si na posteľ, môžete sa chrbtom opierať o vankúš, položte si ruky pred tvár a predstavte si, ako si túto energiu uchopíte, spúšťate ruky a ťaháte ich dole. Robte to pomaly a opatrne. Nepotrvá dlho a čoskoro sa budete cítiť veľmi ospalo.

01:00 – 03:00 – emócia zlosti

NBC News

V prípade, že pociťujete hnev, zaťažujete tým vašu pečeň. Ak počas tohto časového obdobia nemôžete zaspať alebo sa často prebúdzate, s najväčšou pravdepodobnosťou voči niekomu alebo niečomu cítite zlosť.

Ak túto príčinu nenájdete a neodstránite ju, vaša pečeň nebude správne fungovať, čo bude napokon mať vplyv aj na fungovanie ostatných procesov v tele.

Toto je cvičenie, ktoré vám pomôže…

Ak chcete zaspať, vypite pohár studenej vody a tým znížite váš zápal. Môžete k tomu pridať aj cvičenie na uvoľnenie v podobe meditácie.

Ak po 15-20 minútach nezaspíte, skúste proces zopakovať.

03:00 – 05:00 – emócia smútku

Mindful

Smútok súvisí so zdravím pľúc. Možno, že problémom bude vaša  vášeň pre fajčenie? Popremýšľajte o tom skôr, než bude neskoro.

Tu je cvičenie, ktoré pomôže zbaviť vás chorôb a zaspať rýchlejšie.

Sadnite si na stoličku, oprite sa o chrbát, mierne nakloňte hlavu dozadu a roztiahnite ruky do strán. Nadychujte a vydychujte v tejto polohe. Započúvajte sa do vášho dýchania a už čoskoro sa budete cítiť ospalo.

Ak sa cítite veľmi smutní a nemôžete spať, napriek všetkým odporúčaniam odborníkov na výživu, doprajte si sladkosti – napríklad najškodlivejšiu variantu, sušené ovocie. Okamžite sa budete cítiť lepšie.

Nezabúdajte ani na pohár čistej vody, ktorý by mal byť vo vašej blízkosti, v prípade ochorenia, alebo ak sa len jednoducho budete chcieť napiť.

Vzhľadom k tomu, že rôzne príznaky v alternatívnej medicíne môžu byť spojené s radom chorôb, je dôležité poradiť sa so svojím lekárom, ak pociťujete akékoľvek zdravotné problémy.

Vlastná liečba zdravotného stavu, ako aj odmietnutie alebo oneskorenie liečby môže mať vážne následky.

 

zdroj: verywellmind.com / psychologies.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom...

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰
spot_imgspot_img

Svetové predčasne narodené dieťa prekonalo 0% šancu na prežitie a tento rok oslávilo svoje tretie narodeniny.

Vtedy ste to ešte nevedeli, ale 6. júna 2020 sa Beth Hutchinsonová zapísala do histórie tým, že porodila predčasne narodené dieťa na svete. Táto novopečená...

Vtip Dňa: Neuveriteľná Odpoveď Od Slovenského Študenta

Odpoveď študenta bola tak “hlboká”, že ju profesor prostredníctvom internetu zdieľal so svojimi kolegami a tak sa mohla dostať až k nám. Otázku položili...

Žena necháva každú noc postieľku svojho dieťaťa pred vchodovými dverami. Všetkých prekvapila, keď vysvetlila dôvod tohto správania

Catherine Lucreová, matka a babička štyroch detí z Austrálie, necháva každý večer postieľku svojho dieťaťa vedľa. Takéto správanie vyvoláva u cudzích ľudí veľa otázok,...
Verified by MonsterInsights