Flavia, najsmutnejšia slonica na svete zomrela. 43 rokov žila sama v ZOO v smútku

Ilustračné foto: flickr.com (uniunitwins)

Flavia, slonica pochádzajúca zo zoo v  Cordobe na juhu Španielska, si svoj titul najsmutnejšia slonica na svete vyslúžila tým, že celých 43 rokov prežila sama v zajatí. Nikdy pri sebe nemala slona akéhokoľvek druhu.

Nádherná samica slona ázijského sa do španielskej zoo dostala ako trojročná. Celý život trpela depresiami a každodenne bola naozaj veľmi smutná. Počas posledných šiestich mesiacov sa jej zdravotný stav zhoršoval a koncom minulého týždňa začala trpieť veľkými bolesťami a nakoniec prišla o život.

O život slonicu zbavili ošetrovatelia, pretože sa nemohli pozerať na jej trápenie,kedy odpadla a nedokázala sa už sama postaviť. Pred jej smrťou sa skupina bojujúca za práva zvierat, PACMA, rozhodla slonici pomôcť, no bolo už neskoro. Chceli ju presunúť medzi zvieratá rovnakého druhu, aby sa jej depresie zmiernili a aby na sklonku života prežila o niečo lepšie chvíle.

Silvia Barquero,prezidentka tejto ochranárskej skupiny povedala: „Počas dlhých rokov bola zajatá úplne sama v zoo. Veríme, že si už ďalšie zvieratá nebudú musieť prejsť niečim podobným.“ Práve aj tragická smrť slonice spôsobila, že ich aktivity nabrali nový smer. Rozhodli sa pomáhať zvieratám viac ako doteraz.

Krátky vek slonice zapríčinilo najmä osamotené prostredie, pretože tieto zvieratá sa v divočine nachádzajú v oveľa väčších počtoch a to konkrétne v stádach 100 až 1000 jedincov. Vedci, skúmajúci život slonov v prírode tvrdia, že samota slonom spôsobuje depresívne myšlienky smerujúce až k sebapoškodzovaniu. Ich nervozita sa prejavuje najmä hryzaním samích seba  alebo chvejúcimi perami.

https://twitter.com/johnmknox/status/1103088617445048320

zdroj: independent.co.uk, dailymail.co.uk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Flavia, najsmutnejšia slonica na svete zomrela. 43 rokov žila sama v ZOO v smútku”