Herec Harrison Ford prehovoril. ,,Príroda nás nepotrebuje, no my potrebujeme prírodu.“

Harrison Ford, známy filmový herec z Ameriky, ktorého najmä preslávila rola akčného hrdinu Indiana Jones z filmu Dobyvatelia stratenej archy a jeho pokračovaní, je druhý najlepšie zarábajúci herec na svete. Jeho obrovské srdce a charizmu nedávno predviedol na World Government Summit-e, na ktorom vyjadril svoje postoje ku klimatickým zmenám a vrcholovým politivćkým predstaviteľom, ktorí ich popierajú. Jedným z nich je aj Donald Trump.

Podľa Forda v dnešnom svete vládnu mocní politici, ktorí popierajú prírodné zmeny len preto, aby ostali populárnymi a mohli vládnuť svetu tak, ako to robili doteraz. Trump popiera vedu a jasné fakty, ktoré z nej vychádzajú. „Aktuálne prežívame to, v čo ja sám verím a to najväčšiu morálnu krízu našej doby. Tí, ktorí sú najmenej zodpovední za ničenie prírody, budú najviac trpieť,“ povedal rozhorčení Harrison Ford.

Foto: Pexels.com

Trump svojou politikou docielil až to, že sa vzdal Parížskej dohody, ktorá zaručuje maximálnu možnú hranicu nárastu teploty v tomto storočí. Tým, že sa Trump tejto dohody dobrovoľne vzdal, popiera to, že teplota sa každým rokom zvyšuje viac a viac a to predstavuje nebezpečenstvo katastrofálne vysokých teplôt či nebezpečne vysokých hladín oceánov.

Ford vo svojom dojemnom prejave povedal, že za 20 rokov, počas ktorých pracuje na projektoch, ktoré sa snažia chrániť prírodu, už dokázal veľké veci. ,,V prípade, že chceme na tejto planéte prežiť, musíme zachrániť jediný domov, našu bezpečnosť, našu budúcnosť a klímu, potrebujeme prírodu viac ako nikdy pred tým.“

Najpodstatnejšou vecou, ktorú herec vo svojom prejave povedal je to, že príroda ľudí nepotrebuje a dokáže sa vyvíjať aj sama, no ľudia bez nej neprežijú.

zdroj:dobrenoviny.sk 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Herec Harrison Ford prehovoril. ,,Príroda nás nepotrebuje, no my potrebujeme prírodu.“”