sobota, 27 júla, 2024

Muž, ktorý zmeškal osudný let do Etiópie, napísal emocionálny príspevok na Facebooku

Grék napísal, že zmeškal lietadlo etiópskych aerolínií, ktoré havarovalo okamžite po vzlete z Addis Abeby v priebehu niekoľkých minút. V príspevku s názvom „Môj šťastný deň“ sa Antonis Mavropoulos podelil o fotografiou svojho palubného lístka a povedal, že na letisko dorazil až vtedy, kedy bol už nástup na palubu ukončený.

„Keď som tam prišiel, kričal som, aby ma pustili dovnútra, no nástup už nebol možný,“ napísal.

Lietadlo sa zrútilo šesť minút po štarte a zomrelo všetkých 157 ľudí na palube.

Bezpečnostný úradník mi „jemne povedal, že nemám protestovať a ďakujem Bohu, pretože som jediný cestujúci, ktorý sa nedostal na palubu,“ napísal Mavropoulos.

„Prišiel som len o dve minúty neskôr. Keď som tam dorazil, dvere už boli zatvorené a pozrel som sa na posledných cestujúcich, ako nastupujú do lietadla. Kričal som a žiadal, aby ma pustili, no zbytočne.

Personál letiska bol zdvorilý, ospravedlnili sa mi a povedali mi, že môžem ísť na ďalší let, o tri hodiny neskôr.

O 10:50, keď som nastúpil na ďalší let, mi zamestnanci povedali, že z bezpečnostných dôvodov mi nedovolia nastúpiť na palubu. Všetky moje protesty zlyhali.

Potom ma priviedli k náčelníkovi policajného oddielu letiska.

Vľúdne mi povedal, aby som neprotestoval a vysvetlil mi, že som bol jediný cestujúci, ktorý sa nedostal na let ET 302, ktorý havaroval.

A preto ma nemôžu nechať ísť, kým nevedia, kto som (všetko preto, že som sa nedostal na let a tak ďalej). Spočiatku som si myslel, že mi klame, ale po niekoľkých minútach som si uvedomil, že sa to naozaj stalo.

Zamestnanci letiska boli ku mne láskaví, povedali mi, že musia skontrolovať moje údaje a tak som musel počkať.

Kým som mal čas, hľadal som na internete informácie o lete, ale nenašiel som nič. Priatelia z Nairobi mi povedali, že 30 minút po očakávanom čase pristátia sa nič nestalo a že o meškajúcom lete neboli žiadne informácie, navyše, všetky WiFi na letisku boli z ničoho nič vypnuté.

Našťastie existujú SMS-ky – dozvedel som sa od blízkeho priateľa, že lietadlo havarovalo takmer okamžite po vzlietnutí a že o tragédii už hovoria aj grécke média.

Potom som si uvedomil, že by som mal okamžite kontaktovať svojich príbuzných a povedať im, že nie som v tom lietadle, a že som sa nakoniec nemohol dostať na palubu.

Rozhodol som sa napísať tento príspevok, aby som sa ako-tak vyrovnal so šokom. Chcem všetkým povedať, že existujú neviditeľné a nepreniknuteľné nitky šťastia, vytvárajúce pavučinu, ktorou je náš život.

Sú to milióny malých nitiek, ktoré takmer nikdy necítime, ale ak sa čo i len jedna z nich roztrhne, okamžite to zničí celú našu pavučinu.

Toto je naozaj prvýkrát, keď som nekonečne vďačný, že žijem, a mám toľko priateľov, ktorí mi dávajú pocítiť ich lásku – všetkých vás bozkávam a ďakujem vám za vašu podporu.“

Je známe, že nešťastný let bol preplnený humanitárnymi pracovníkmi a medzinárodnými expertmi z ktorých mnohí smerovali na veľký ekologický summit OSN v hlavnom meste Kene.

Spoločnosť Ethiopian Airlines oznámila, že na palube boli cestujúci z najmenej 35 rôznych krajín.

Havária viedla k vzniku otázok o novom Boeingu 737 MAX 8, ktorý bol tiež zapojený do leteckej katastrofy lietadla Lion Air, čo malo vlani v októbri za následok smrť 189 ľudí.

„Momentálne, na základe dostupných informácií nemáme dôvod vydávať operátorom nové pokyny na výrobu,“ povedal Charlie Miller, viceprezident komunikácie spoločnosti Boeing.

 

zdroj: edition.cnn.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights