NASA vám zaplatí 16 500 € za to, že vydržíte v posteli ležať 2 mesiace. Skúsili by ste?

NASA predstavila vysnívanú prácu pre všetkých lenivcov – vylihovanie na posteli po dobu pár mesiacov a následné platové ohodnotenie v podobe 16 500 €. Nie zlé, čo poviete?

Vesmírna agentúra, ktorá spolupracuje s nemeckým národným výskumným centrom pre letectvo a vesmír (DLR), hľadá nové zdrav členky posádky vo veku od 24 do 55 rokov na štúdium odpočinku pri umelej gravitácii, ktorá skúma vplyv beztiaže na ľudské telo.

NASA Study Will Pay You £14k To Stay In Bed For Two Months

Experiment trvá 89 dní – 5 dní oboznamovania, 60 dní odpočívania na posteli a 14 dní odpočinku a rehabilitácie po tom, čo sa astronauti vrátia naspäť na Zem a mohli sa tak opäť zaradiť do bežného života.

Účastníci sú ubytovaní v jednej miestnosti, kde je teplota udržiavaná na konštantnej úrovni a počas 60-dňového obdobia ležania sa všetko robí v horizontálnej polohe: jedenie, sprchovanie, chodenie na toaletu a podobne.

Samozrejme, aby sa účastníci neunudili k smrti, sú povolené voľnočasové aktivity ako sledovanie televízie a čítanie. Plánovači štúdie hovoria, že by ste mohli využiť čas na absolvovanie on-line kurzov alebo sa naučiť nové zručnosti. Nevylučujú ani používanie sociálnych sietí či pozeranie obľúbených filmov a seriálov.

Jumping Good Night GIF by Party Down South - Find & Share on GIPHY

Účastníci štúdie tiež strávia 30 minút denne v „ľudskej odstredivke“, ktorá „generuje umelú gravitáciu a distribuuje telesné tekutiny naspäť do tela“. Znie to dosť nepríjemne, ale NASA sľubuje, že to nie je „ako kolotoč“, v skutočnosti ide pomaly.

Samozrejme, k dispozícii majú špičkový tím vedeckých, fyzioterapeutických a zdravotníckych pracovníkov.

A v prípade, že sa obávate, že všetok ten čas strávený v posteli môže spôsobiť zvýšenie vašej váhy, potom nemajte žiadne obavy, pretože všetky jedlá sú starostlivo naplánované odborníkmi na výživu, ktorí budú pracovať na počte kalórií, potrebné na udržanie zdravia a správnej výživy.

Ak to znie trochu depresívne, na stránke štúdie sa môžete dozvedieť, že: „Jedlá nie sú „extra zdravé“ – niekedy sú to palacinky alebo sladkosti – ale je to varené bez prísad alebo umelých sladidiel.“

The study lasts 89 days, with 60 of those spent in bed. Credit: DLR

Takže, aby sme to zrekapitulovali: dva mesiace v posteli, žiadna potreba rozprávať s nikým iným ako s výskumníkmi, palacinky a 16 500 €. OKAMŽITE SA ZAREGISTRUJTE SA.

Štúdia sa začína v septembri s niekoľkými následnými testami v nemeckom leteckom a kozmickom centre v Kolíne nad Rýnom.

Zúčastnili by ste sa tohto experimentu aj vy?

 

zdroj:ladible.com 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “NASA vám zaplatí 16 500 € za to, že vydržíte v posteli ležať 2 mesiace. Skúsili by ste?”