Nechcete pohladiť mačku? Potom je čas, aby ste premýšľali o svojom duševnom zdraví…

Vyzerá to tak, že mačky v živote ľudí boli odjakživa. Tieto chlpaté klbka si podmaňujú srdcia ľudí už mnoho storočí. Hovoria o tom aj starodávne kresby zobrazujúce mačky. Zdalo by sa, že neexistuje človek, ktorý by tieto stvorenia nemal rád, no opak je pravdou. V našom okolí skutočne existujú ľudia, ktorí mačky nemôžu ani len cítiť.

Psychológovia sa už dlho snažili zistiť túto príčinu a zdá sa, že na ňu konečne našli odpoveď. Prečo teda niektorí ľudia nemajú radi mačky a prečo im to neprospieva?

Väčšina ľudí mačky miluje. Niekto viac, niekto menej, ale len málokto pociťuje voči ním znechutenie. A je nepravdepodobné, že takýto ľudia vám budú schopní vysvetliť dôvod ich správania. Psychológovia hovoria, že odpor k mačkám je vážnym dôvodom na premýšľanie o vašom duševnom zdraví.

Najzaujímavejšie je, že neexistujú ľudia, ktorí majú k mačkám neutrálny vzťah:

buď láska, alebo otvorená antipatia. Vedci sa už dlho snažili vyriešiť túto hádanku a vyzerá to tak, že našli odpoveď.

Už dávno je dokázané, že mačky majú unikátny bioenergetický systém, ktorý je v rezonancii s ľudským biopolom a dokonca ho dokáže obnoviť. Sú to huňatí liečitelia, pretože sú schopní vyliečiť celý rad ľudských chorôb.

 

Mačka domáca je indikátorom energetickej a emocionálnej situácie v rodine. Ak je v nej všetko dobré, potom bude zviera zdravé a aktívne. V ťažkých časoch, keď sa rodinní príslušníci hádajú, sa mačky môžu stať agresívnymi, uchýlia sa k poškodzovaniu veci a neraz sa môže stať, že ochorejú.

Ak má mačka náhle problémy so správaním alebo zdravím, mali by ste popremýšľať o tom, či máte dobré domáce prostredie. Mimochodom, mačky počas hádky často reagujú emóciami a stoja na strane toho, kto má pravdu – obtierajú sa o neho.

Všetky tieto príklady dokazujú, že mačky dobre rozumejú našim emóciám a pocitom.

Od toho závisí aj vzťah mačiek k ľuďom. Pravdepodobne ste si už všimli, že sú ľudia, ku ktorým mačky nechodia a ktorým sa jasne vyhýbajú. To naznačuje, že s najväčšou pravdepodobnosťou z tejto osoby vyžarujú negatívne emócie.

Psychológovia hovoria, že láska k mačkám je znakom normálneho psychického zdravia. Taktiež identifikovali niekoľko skupín ľudí, ktorí nie sú veľkými fanúšikmi mačiek.

 

KTO NEMÁ RÁD MAČKY…

  1. Bolo dokázané, že asi 90% ľudí s problémami s alkoholom nemá rado mačky. Možno by ste mali popremýšľať o svojej závislosti…
  2. Otvorenú antipatiu voči mačkám zažívajú ženy s ťažkým osudom, ktoré boli nespravodlivo ukrivdené mužmi. Rovnako tak to sú aj ľudia, ktorí boli v detstve vystavení fyzickému a morálnemu násiliu. Faktom je, že títo ľudia majú psychické problémy, ktoré sa im doposiaľ nepodarilo vyriešiť.

 

  1. Mačky obzvlášť nemajú radi tých, ktorí majú karmické hriechy: kriminálnikov, násilníkov, zlodejov. Prebieha to na podvedomej úrovni. Človek podvedome vie, že mačka na energetickej úrovni cíti jeho hriechy. Títo ľudia si pred mačkami snažia držať určitý odstup.

  1. Mačky nemajú radi ani tí, ktorí sa cítia byť podhodnotení. Na podvedomej úrovni majú títo ľudia túžbu byť obdivovaný celým svetom a mačky to vedia vycítiť. Ľudia si len ťažko vedia priznať svoju namyslenosť, preto sa spoločnosti mačiek radšej oblúkom vyhýbajú.

 

V prípade, že človek nemá rád mačky, je to dôvod na to, zamyslieť sa nad psychickými problémami, pochopiť samého seba a zmeniť svoj život. Mimochodom, toto môžete urobiť aj tak, že si vezme mačku domov a budete sa s ňou snažiť nadviazať vzťah. Mačky sú pre človeka potrebné aj preto, aby regenerovali jeho energiu.

 

Človek, ktorý miluje mačky, je šťastný a spokojný so životom. Koniec koncov, ich mäkké labky, dlhé fúzy a teplé pradenie možno považovať za účinný liek!

Čo si myslíte o tejto štúdii? Aký je váš vzťah k mačkám?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Nechcete pohladiť mačku? Potom je čas, aby ste premýšľali o svojom duševnom zdraví…”