Slony si dali posledné zbohom. Tieto fotografie vás chytia za srdce

Príde čas, kedy už pytliaci prestanú loviť slony a kedy už nebudú uväznené v zoologických záhradách? Život v zajatí im určite neprináša žiadne potešenie. Nemajú možnosť „komunikovať“ so svojimi príbuznými, trávia čas v ohraničených priestoroch, nejedia listy zo stromov, neplávajú v jazerách.

Zviera môže byť umiestnené k iným slonom, no nakoniec sa stane, že jeden z nich zomrie alebo je premiestnený do inej zoo. Existujú aj slony, ktoré takmer celý svoj život prežijú osamote.

Nedávno v jednej zo španielskych zoologických záhrad zomrela slonica meno Flavia. Zviera žilo v 47 rokov v zajatí, z toho 43 rokov úplne samo. Flavia trpela depresiou.

Indickú slonicu oddelili od rodičov, keď mala tri roky.

Odvtedy žila sama v španielskej zoologickej záhrade a nebola v kontakte s ostatnými členmi svojho druhu.

Na internete sa neraz objavovali obrázky a videá s Flaviou, ktorá sa potulovala po voliére so sklonenou hlavou.

Skupiny za ochranu práv zvierat sa niekoľkokrát pokúšali premiestniť Flaviu tak, aby mohla žiť s inými slonmi, bohužiaľ, neúspešne.

Nedávno sa na internete objavila fotografia, ktorá sa okamžite rozšírila do celého sveta.

Môžete na nej vidieť dojemnú rozlúčku slonov krátko predtým, ako ich navždy premiestnili do rôznych zoologických záhrad.

Slonom hrozí vyhynutie. Každých 15 minút zomrie na čiernom kontinente jeden slon rukami pytliakov.

Ak bude vyhladzovanie najväčších suchozemských zvierat pokračovať rovnakým tempom, do roku 2025 v afrických štátoch nezostane jediný slon.

Napríklad, Tanzánia prišla v posledných troch rokoch o polovicu svojich slonov. V roku 2009 podľa rôznych odhadov žilo v tejto africkej krajine 70 až 80 tisíc slonov, teraz je to dvakrát menej.

Ostáva teda veriť, že ľudia prídu k zmyslom a nezmyselné zabíjanie slonov už nadobro prestane! Čo si o tejto téme myslíte vy?

 

zdroj: upsocl.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Slony si dali posledné zbohom. Tieto fotografie vás chytia za srdce”