back to top
sobota, 20 apríla, 2024

14 krajín, kde je nezákonné byť gayom. V niektorých je dovolené aj ukameňovanie

Aj v 21. storočí na našej planéte existujú krajiny, kde sú homosexuáli, lesbičky, bisexuáli popravení, uväznení či prenasledovaní.

Takto vyzerá zoznam týchto vraždiacich homofóbnych krajín…

  1. Mauritánia

Mauritánia je jednou zo 76 krajín na svete, kde sú homosexuálne vzťahy trestným činom, pričom dobrovoľné homosexuálne kontakty medzi dospelými sú trestané smrťou.

Pre dospelých moslimov je trest smrti vykonaný ukameňovaním za spáchanie „neslušného alebo neprirodzeného činu“ proti osobe vlastného pohlavia.

Neexistujú však žiadne informácie o počte takýchto popráv. Delegácia Mauritánie v roku 2011 v dotazníku Rady OSN pre ľudské práva uviedla, že „trest smrti a telesné tresty sa v praxi nikdy nepoužili.

  1. Sudán

Právo šaríe, ktoré tvorí základ sudánskej štátnosti, prísne zakazuje akýkoľvek prejav homosexuality a transgenderizmu, ako u mužov, tak aj u žien.

Okrem toho sú muži trestaní aj za obliekanie sa do dámskeho oblečenia (30 rán bičom a veľká pokuta).

Ak súd preukáže, že došlo k homosexuálnemu vzťahu, potom bude trest oveľa závažnejší – trest odňatia slobody alebo trest smrti. Vlády mnohých krajín vyzývajú, aby ste do tejto krajiny radšej necestovali.

  1. Jemen

V Jemene čelia homosexuáli bičovaniu alebo verejnej poprave. Trestnú zodpovednosť za homosexuálne kontakty nesú ako muži, tak aj ženy.

Mladiství, odsúdení za vzťah s osobou rovnakého pohlavia, sú tu potrestaní 74 ranami bičom.

Občania pred vstupom do krajiny navrhujú vykonať lekársku kontrolu na určenie sexuálnej orientácie.

  1. Bangladéš

Homosexualita je v tomto moslimskom štáte považovaná za trestný čin, ktorý sa trestá odňatím slobody na doživotie.

Aktivisti za ľudské práva poukazujú na to, že v posledných rokoch počet útokov náboženských fundamentalistov na príslušníkov sexuálnych menšín v tejto ázijskej krajine prudko vzrástol.

Miestni LGBT aktivisti opakovane vyzvali vládu, aby dekriminalizovala vzťahy rovnakého pohlavia, no tá to dodnes odmieta.

  1. Egypt

Homosexuálne vzťahy v Egypte sú zakázané a trestne stíhané. Okrem obťažovania zo strany úradov, LGBT ľudia čelia nepriateľstvu medzi širokými časťami obyvateľstva.

V štúdii uskutočnenej v roku 2013, 95% egyptských respondentov uviedlo, že spoločnosť by nemala akceptovať homosexualitu.

Podľa odhadov egyptského sexuológa Hibu Kotbu, je v krajine 10 až 12 percent populácie homosexuálnej orientácie.

  1. Etiópia

Podľa článku 629 Trestného zákona Etiópie je sexuálny vzťah rovnakého pohlavia nezákonný. Článok stanovuje trest odňatia slobody najmenej na jeden rok.

Doba odňatia slobody sa však môže líšiť a dosiahnuť až pätnásť rokov, ak sa vyskytli prípady násilia, nákaza infekčnými chorobami alebo obeť znásilnenia spáchala samovraždu.

Podľa prieskumu, z roku 2007, 97% respondentov verí, že homosexualita je spôsob života, ktorý by spoločnosť nemala akceptovať.

  1. Pakistan

V Pakistane sa odsúdenie na doživotie pre vzťahy rovnakého pohlavia, ktoré sa podľa práva šaría považuje za trestné, legalizovalo od roku 1990.

Najväčšia islamská pakistanská strana, Jamaat I-Islami, opakovane hovorila o LGBT ľuďoch ako o nevyžiadanej spoločnosti. Ale nie všetko je tak beznádejné, v posledných rokoch sa v Pakistane veľa zmenilo.

V roku 2009 bol prijatý zákon, ktorý chráni transgenderizmus. Okrem toho, aj samotné úrady sa začali na tieto veci pozerať ako sa hovorí „cez prsty“.

  1. Jamajka

Jamajka ako hlboko kresťanská krajina považuje homosexualitu za absolútny hriech. Politici na Jamajke sa tradične stavajú proti právam homosexuálov.

Zákony o sodomii z koloniálnych čias ešte stále zakazujú sexuálne vzťahy medzi dvoma mužmi. Homosexuáli na Jamajke čelia trestu odňatia slobody až na 10 rokov.

V tejto krajine sú homosexuáli čoraz viac prenasledovaní, bití, vydieraní ta peniaze, zatýkaní, mučení a zosmiešňovaní.

  1. Maroko

Vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia sú v krajine prísne zakázané. Mimo toho sa pravidlá vzťahujú aj na turistov chytených pri homosexuálnom kontakte.

Aj na nich čaká tvrdý trest vo forme odňatia slobody od šiestich mesiacov do troch rokov a pokuty vo výške 12 až 1200 dolárov.

Cestoví operátori a sprievodcovia odporúčajú vyhýbať sa verejnej demonštrácii svojich citov a nadmernému upriamovaniu pozornosti na svoju osobu.

  1. Tunisko

Tak ako vo väčšine arabských krajín, aj v Tunisku je homosexualita zakázaná. Od roku 1913 sa homosexuálny vzťah trestá tromi rokmi väzenia.

Hlavným problémom homosexuálov v Tunisku je neschopnosť otvorene sa vyjadrovať. V skutočnosti môžu robiť čokoľvek, ak tým neupriamujú pozornosť na svoju orientáciu, mlčia a nepretŕčajú sa.

K nepríjemnému incidentu došlo vo februári 2015, kedy bol švédsky občan odsúdený na 2 roky väzenia za homosexuálne prejavy. Muž, ktorý mal viac ako 50 rokov, bol následne uväznený.

  1. Nigéria

V Nigérii homosexuáli čelia až 14 rokom väzenia len za to, že sú orientovaní na osoby rovnakého pohlavia. Vo februári 2016 podpísal nigérijský prezident Goodluck Jonathan návrh zákona proti LGBT, ktorý zakazuje všetky vzťahy rovnakého pohlavia.

Porušenie tohto zákona môže viesť k viac ako desiatim rokom väzenia. Homosexuáli v tejto africkej krajine sú nútení žiť v hlbokom podzemí a strachu.

Nigéria je možno najhomofóbnejšou krajinou na Zemi. Na otázku, či má byť homosexualita akceptovaná spoločnosťou, 98% respondentov odpovedalo „nie“.

  1. Singapur

Mestský štát na okraji Malajského polostrova je mimoriadne konzervatívnym miestom, preto nie je prekvapením, že sa tam homosexualita považuje za niečo nezákonné.

Zaujímavosťou je aj to, že s mužmi a ženami rovnakej orientácie sa v tejto krajine zaobchádza rozdielne.

Od roku 2007 sú sexuálne vzťahy medzi dvoma ženami považované za absolútne legálne, zatiaľ čo mužom hrozia až dva roky väzenia.

  1. Uganda

Uganda prijala divoký právny akt nazvaný Zákon o boji proti homosexualite. Vyvoláva nenávisť a neznášanlivosť voči homosexuálom a komunite LGBT, má názov „zabi homosexuála“.

Ukazuje sa, že v Ugande sú úrady hlboko znepokojené tým čo robia ich občania v čase, keď sä v posteli, až natoľko, že sú pripravení ich zabiť.

Ak má ugandský občan sex s osobou rovnakého pohlavia, riskuje (v najlepšom prípade) ďalších 14 rokov svojho života v jednom z najhorších väzení na Zemi.

  1. Spojené arabské emiráty

Pozoruhodný príklad oficiálnej reakcie orgánov krajiny na homosexuálne vzťahy môže slúžiť trest uložený dvom lesbičkám – občiankam Bulharska a Libanonu.

Boli obvinení z neprirodzených verejných prejavov v podobe objatí a bozkov. Strávili mesiac vo väzení, po čom ich následne vydali naspäť do svojich rodných krajín.

Ženy mali šťastie, pretože ak by na ich mieste boli občania Spojených arabských emirátov, čakal by na nich trest smrti odťatím hlavy.

zdroj: didyouknowfacts.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...

„Prvýkrát som sa odvážila obliecť si bikiny“: žena s krivkami odhaľuje svoje telo napriek kritike

Ľudia s pár kilami navyše sú terčom mnohých obviňujúcich...

Malé dievčatko sa narodilo bez nošteka. Prešla si peklom a takto vyzerá, keď má 10 rokov

Tessa Evansová sa narodila bez nosa.Narodila sa so zriedkavou...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...

„Prvýkrát som sa odvážila obliecť si bikiny“: žena s krivkami odhaľuje svoje telo napriek kritike

Ľudia s pár kilami navyše sú terčom mnohých obviňujúcich...

Malé dievčatko sa narodilo bez nošteka. Prešla si peklom a takto vyzerá, keď má 10 rokov

Tessa Evansová sa narodila bez nosa.Narodila sa so zriedkavou...

Matka podstupovala chemoterapiu a rozlúčila sa so svojou rodinou, ale ukázalo sa, že v skutočnosti nemá rakovinu.

Keď Lisa Monková, matka dvoch detí, začala pociťovať bolesti...
Romana
Romana
Volám sa Romana a pre mysmezeny.sk píšem niekoľko rokov. Milujem písať o vzťahoch a ezoterike. Okrem toho ma veľmi baví môj psík. 🥰
spot_imgspot_img

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale málokto si uvedomuje, že rovnako dôležité sú aj listy z orecha. Listy obsahujú vitamíny, glukozidy,...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných 80 alebo viac rokov veľmi vyvinula. V archívoch spoločnosti Pathé News*, priekopníka filmovej žurnalistiky, sme našli...

„Prvýkrát som sa odvážila obliecť si bikiny“: žena s krivkami odhaľuje svoje telo napriek kritike

Ľudia s pár kilami navyše sú terčom mnohých obviňujúcich a kritických pohľadov. V tejto toxickej situácii sa táto žena s krivkami rozhodla postaviť sa...
Verified by MonsterInsights