22-ročnej žene sa smiali kvôli downovému syndrómomu. Teraz je modelkou

Madeline Stuart je modelka z Austrálie, ktorá je od svojich kolegýň o niečo výnimočnejšia. Má milióny sledovateľov, písal o nej aj Vogue, Cosmopolitan, a The NY Times, a stala sa obrovskou inšpiráciou pre tisícky ľudí vďaka svojmu úžasnému príbehu. Keď sa rozhodla stať sa profesionálnou modelkou, bola rozhodnutá urobiť čokoľvek aby sa jej sen stal skutočnosťou. A nezastavilo ju nič, dokonca ani Downov syndróm.

Madeline Stuart je 22- ročná Austrálčanka. Keď ju mama vzala na prvú prehliadku v roku 2014, povedala: “Mami, ja modelka.” Jej mama Rosanne vedela, že to bude výzva, nakoľko na móle túžia stáť kvantá dievčat, ale ako každý rodič, aj ona chcela svoju dcéru urobiť šťastnou.

Aby svoju kariéru mohla Madeline naplno rozbehnúť, schudla viac ako 20 kg. Ako povedala, neznášala aj obyčajnú chôdzu, no pre svoj sen bola rozhodnutá urobiť maximum, dokonca zmeniť aj životný štýl.

Nie je prekvapením, že s takým odhodlaním netrvalo dlho, než sa mladá a krásna Madeline stala profesionálnou supermodelkou. Bola jednoducho prirodzená. Prvýkrát sa objavila na prehliadkovom móle v roku 2015. Je prvou supermodelkou na svete s Downovým syndrómom a podľa časopisu Forbes zmenila celý módny svet. Zúčastnila sa na 6. sezónach módneho týždňa v New Yorku, Paríži, či  v Londýne. V súčasnosti odkráča Madeline 18 prehliadok za sezónu. “Nepotrebuje sa pripravovať. Je jednoducho stále hotová.” potvrdila Maddina mama.

22-Year-Old Model With Down Syndrome Is Eager to Become a Victoria Secret Angel and Change the Face of Beauty

Jej kariéra je ale obsiahlejšia než prehliadkové móla. Inšpiruje tisícky dievčat po celom svete. „Len preto, že máte nejakú poruchu či nedostatok neznamená to, že sa váš sen nemôže stať skutočnosťou.’’ tvrdí Madelinina mama.

Je tu, aby zmenila svet, spoločnosť a nás všetkých. Ukazuje nám, že ľudia s Downovým syndrómom sú krásni a každý z nich môže byť aj slávny aj úspešný. “Preto to robíme…ľudia ako Madeline dávajú tomuto svetu farbu.“ verí hrdá mamička.

22-Year-Old Model With Down Syndrome Is Eager to Become a Victoria Secret Angel and Change the Face of Beauty

Žiaľ, Maddy máva zdravotné problémy. Aj koncom roka 2018 musela zostať na istý čas v nemocnici. Každá operácia si vyžaduje určitú rehabilitáciu, no Maddy je späť. “Keď leziete po rebríku k úspechu, stále sa objavia nejaké komplikácie, ktoré vás ale nesmú odradiť.”

Madeline uviedla, že má jeden obrovský sen, a to kráčať na prehliadke spodnej bielizne Victoria’s Secret a stať sa tak prvým „anjelom“ s týmto ochorením. Pri pohľade na jej odhodlanie a hlade po úspechu sa nebudeme čudovať, ak sa jej tento sen splní už čoskoro. Nikdy predsa nehovorte nikdy.

Zdroj: brightside.me

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “22-ročnej žene sa smiali kvôli downovému syndrómomu. Teraz je modelkou”