Máte šľachtický pôvod? Toto je 5 znakov podľa ktorých to možno zistíte

Stalo sa vám, že ste v sebe niekedy cítili aristokratického ducha? Pocit túžby po niečom vznešenom? Možno z vás hovoria gény vašich ušľachtilých predkov. Určite to stojí za preverenie, čo poviete?

Dnes sa s vami podelíme o niekoľko znakov, ktoré vám pomôžu určiť, či boli vo vašej rodine skutoční šľachtici. Toto je 5 charakteristických čŕt potomkov šľachtického rodu!

Bledá pokožka

Bledosť kože je podmienená zvláštnosťami vznešeného života. Jednoduchí roľníci neustále pracovali vonku a boli na slnku aj v tých najteplejších dňoch. Z toho dôvodu bola ich koža opálenejšia a drsnejšía. Šľachtici boli pred slnkom chránení v tieni kaštieľov.

Bledá koža sa stala charakteristickou črtou aristokracie, preto sa všetci ľudia pochádzajúce z tejto vrstvy starali o to, aby si svoju belosť nijako nezničili.

Modrá krv

Pravdepodobne ste už neraz počuli výraz „on je z modrej krvi“. Toto je ďalšia vlastnosť šľachty. Samozrejme, nejde o skutočnú farbu krvi. Tento výraz vychádza z faktu, že na tenkej a svetlej koži sa častejšie objavujú modré žily než u iných typov a farbi pleti.

Bledá koža, vystupujúce žily – prvé znaky šľachtického pôvodu alebo ide len o vtip našej genetiky…všetko je možné.

Tenké a dlhé prsty

Dievčatá a chlapci z ušľachtilých rodín sa už od detstva učili hrať na klavír. Bola to tradícia, všetci títo ľudia vedeli hrať na nejakom hudobnom nástroji, študovali hudbu a robili radosť hosťom na rôznych spoločenských udalostiach. Hra na klavíri v priebehu času vyformovala deťom dlhé, elegantné prsty na rukách.

Pozrite sa na ruky. Máte dlhé a štíhle prsty? Potom je tu šanca, že ste vo svojej rodine mali šľachticov. Taktiež popremýšľajte o tom, ako sa svojpomocne naučíte hrať na klavír.

Držanie tela

Držanie chrbta a správna chôdza bola predmetom výučby detí už v pomerne mladom veku. Išlo totiž o dôležitý symbol aristokracie. Dievčatá si už od detstva cvičili ako správne chodiť a po chodbách kaštieľov sa premávali s knihami na hlavách. Možno teda povedať, že ich držanie tela bolo perfektné.

Môžete sa aj vy pochváliť rovnakým držaním tela? Ak áno, máte šancu, že niekde vo vašom rodokmeni sa nachádzajú ľudia zo šľachtického rodu. Ak nie, potom je čas popremýšľať o svojom životnom štýle a začať s jeho nápravou, pretože držanie tela je nielen o kráse, ale aj o záruke vášho zdravia.

šľachtické rodiny  

Malé chodidlá

Ženy so šľachtickým pôvodom mali vo všeobecnosti útlejšie a krehkejšie postavy. K tomuto vzhľadu sa pripájali aj malé, akurátne nožičky. Zatiaľ čo roľníci boli nútení veľa chodiť, dvorania strávili viac času chodením na kočoch alebo sedením na zámku. Ukázalo sa, že aj napriek rovnakej výške bola veľkosť nohy odlišná u oboch žien pochádzajúcich z dvoch rozličných vrstiev.

 

Samozrejme, nie je to najspoľahlivejší spôsob, ako zistiť, či sú vo vašej rodine šľachtici. Najlepšie urobíte, ak nahliadnete do archívov alebo sa na tieto informácie spýtate vašich starších príbuzných. Navyše, ak sa niečo z tohto zoznamu stále zhoduje s vašou osobou, existuje dôvod, aby ste si vaše dohady potvrdili faktami.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Máte šľachtický pôvod? Toto je 5 znakov podľa ktorých to možno zistíte”