Po jednom pive nesmieš šoférovať aspoň 3 hodiny. Polícia ukazuje, za ako dlho ti zmizne z tela niekoľko pív

Tak ako tomu bolo počas uplynulých sviatkov, tak tomu je aj počas celého roka, kedy si ľudia počas návštev pripíjajú, pretože návšteva na Slovensku bez kvapky alkoholu sa vlastne ani neráta.

Mnoho z ľudí to však preženie a aj napriek vysokým pokutám a trestom sa mnohí neboja sadnúť za volat aj pod vplyvom alkoholu.

Polícia Slovenskej republiky  tak aj zo spomínaného dôvodu zverejnila názornú grafiku, ktorá zachytáva čas, za aký sa z tela vyparí množstvo alkoholu z jedného piva. Grafika je rozdelená na 2 časti, ľavá strana názorne zobrazuje telo 85 kilového muža a pravá strana 60 kilovú ženu.

Tento názorný obrázok vytvorila Polícia v spolupráci s Oddelením bezpečnosti cestnej premávky Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Aj ked‘ to neplatí rovnako u každého človeka a každý z nás má rozdielnu váhu a metabolizmus, vždy platí, že za volant sa nesadá ani po jednom pive. Ak si 85 kilový muž sadne za volať po vypití jedného piva, bude mu trvať 2 hodiny a 45 minút, kým bude úplne triezvy.

S každým novým pivom sa tento čas predlžuje a pri troch pivách to je až 8 hodín a 15 minút. Pri nežnejšom pohlaví platí podobné pravidlo a za volant sa sadá len po nealku. Žena nesmie po jednom pive šoférovať 3 hodiny a 36 minút.

Pri troch pivách to je až 13 hodín a 12 minút.

 

zdroj:slovenskápolícia

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Po jednom pive nesmieš šoférovať aspoň 3 hodiny. Polícia ukazuje, za ako dlho ti zmizne z tela niekoľko pív”