sobota, 27 júla, 2024

Politik a šéf kampane týkajúcej sa proti očkovaniu dostal ovčie kiahne. Teraz leží v nemocnici

Stalo sa tak len nedávno – Massimiliano Fedriga, ktorý je proti povinnému predškolskému očkovaniu detí, bol nútený niekoľko dni ležať v nemocnici, práve kvôli spomínaným ovčím kiahňam.

Zaujímavosťou ale je, že svoje vlastné deti nechal zaočkovať, no aj napriek tomu verí, že ostatní rodičia by k tomu nemali byť tlačení.

https://www.instagram.com/p/BugjaxqASRU/

Po tom, ako opustil budovu nemocnice, uverejnil na sociálnych sieťach správu, že už sa zotavuje v domácej liečbe a je v poriadku.

Prominentný mikrobiológ Roberto Burioni uverejnil jeho príspevok aj na Twitteri s nádejou, že očkovanie proti kiahňam vzbudí o dospelých ľudí záujem.

Burioni na svojej webovej stránke napísal: „Tak ako aj mnohí dospelí, ani on (Pán Fedriga) sa nedal zaočkovať…ak by to urobil, bol by úplne zdravý. V prípade, že by nakazil tehotnú ženu, čelili by sme znetvoreniu dieťaťa alebo potratu.“

Fedriga sa neskôr obhajoval tým, že bol vždy zástancom očkovania, no prízvukoval, že je nutné s rodinami vytvoriť akúsi alianciu, a nie ich k tomu nútiť.

Lorenzinho zákon bol talianskej vláde predstavený po tom, ako v roku 2017 v krajine vypukli osýpky. Išlo o zákon, ktorý navrhuje, aby rodičia nezaočkovaných školopovinných detí zaplatili pokutu od 100 do 500 eur.

Zákon, pomenovaný podľa bývalého ministra zdravotníctva Beatrice Lorenzina, ktorý ho predstavil, tiež znamený, že deti mladšie ako šesť rokov môžu byť poslané domov zo škôlky v prípade, že nie sú očkované.

Z údajov Svetovej zdravotníckej organizácie vyplynulo, že krajina nesplnila 95%-nú odporúčanú mieru zaočkovania, pričom v januári bolo hlásených 165 prípadov osýpok.

Prípad povinného očkovania vzbudil záujem minulý mesiac, keď osemročný pacient, ktorý prekonal rakovinu, bol vystavený riziku, v dôsledku neočkovaných detí v jeho škole v Ríme.

 

zdroj: www.dailymail.co.uk

foto: nigina_ataseven 

FOTO: flickr.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights