Ťavám od vyčerpania tečie krv. V Egypte ich týrajú a zneužívajú kvôli turistike

Vyšetrovanie organizáciou PETA, neziskovou organizáciou, ktorá sa angažuje za práva zvierat, odhalilo šokujúce podmienky v ktorých sú ťavy nútené pracovať aby turistom poskytli zábavu. 

Jazda na ťave je obľúbená turistická atrakcia v mnohých destináciách. Ľudia však nevidia alebo nechcú vidieť tienistú stránku života týchto zvierat.

Vyšetrovanie vykonané organizáciou PETA potvrdilo, že ťavy sú pravidelne bité palicami, nútené kráčať vo vysokých horúčavách bez jedla a za trest sú udierané po semeníkoch.

PETA Reveals Dark Truth Behind Tourist Camel Rides Egypt
PETA

V Egypte sa môžu britkí turisti povoziť okolo pyramíd v Gíze na ťave za približne 7 £.

Zatiaľ čo si robia usmievavé selfies, neuvedomujú si kruté zaobchádzanie s týmito zvieratami, ktoré atrakciám predchádza.

PETA zistila, že na trhu v v Birgash sa denne predá stovky tiav, ktoré sú nútené vydržať toto hrozné zaobchádzanie.

PETA Reveals Dark Truth Behind Tourist Camel Rides EgyptPETA

Organizácia na ochranu práv zvierat zachytila jednu zranenú ťavú stojacu stojacu na horúčave s krvavým nosom. Druhá ťava sa po pravidelných zásahoch palicov snažila utiecť.

Po zverejnení šokujúcich záberov organizácia tvrdí, že väčšina tiav, na ktorých jazdia turisti, pochádza z tohto krutého trhu. Niektoré ťavy dokonca kričia od bolesti bez povšimnutia, zatiaľ čo sú potencionálnym predmetom kúpy.

PETA Reveals Dark Truth Behind Tourist Camel Rides EgyptPETA

Keď sa ťavy stávajú nepoužiteľné pre zábavu turistov, posielajú ich späť na trhy a zabíjajú na mäso.

PETA vyzýva na zakázanie jázd na ťavách v dovolenkových destináciách a turistov žiada aby tieto služby nepodporovali.

Elisa Allen, riaditeľka PETA, povedala pre denník The Sun, že od egyptského ministra turizmu žiada nahradenie všetkých zneužívaných tiav modernými dopravnými prostriedkami.

Je nehanebné, že vyčerpané a vychudnuté zvieratá v Egypte sú bité aby poskytovali nekonečné jazdy v horúčavách aj vtedy, keď padajú z nôh a kolabujú.

Veríme, že turistický priemysel poslúchne výzvu organizácie PETA a jazdy na ťavách budú čoskoro zakázané.

Zdroj: unilad.co.uk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Ťavám od vyčerpania tečie krv. V Egypte ich týrajú a zneužívajú kvôli turistike”