Chcete zaspať za 2 minúty? Trik, ktorý sa používa v americkej armáde sa naučíte aj vy

Vychladená posteľ, úplná tma v izbe, vypnuté mobily, televízory či iné zariadenia, no aj tak potrebujete pomoc s rýchlejším zaspávaním? Vo svete neustáleho stresu, úzkosti a chronickej únavy sú nutné nové opatrenia! Ako rýchlo zaspať, ak sa vám to stále nedarí?

Na túto otázku majú odpoveď členovia americkej armády, ktorí vyriešili problém zaspávania v priebehu niekoľkých minút, dokonca aj pri delových výstreloch.

Tajomstvo rýchleho zaspávania bolo opísané aj v knihe Relax and Win: Championship Performance v roku 1981. Obsahuje 4 jednoduché kroky, ktoré vám nezaberú viac, ako 2 minúty.

Vieme, ako vyzerá dobrá a kvalitný spánok, preto sa s vami radi podelíme o to, ako sa zbaviť nespavosti a zaspať v priebehu 2 minút.

Krok č.1

Ľahnite si na chrbát a položte si hlavu na vankúš. Dýchajte pomaly, hlboko a rytmicky. Uvoľnite všetky svaly tváre! Pocítite, ako sa pokožka hlavy uvoľňuje. Uvoľnite čeľuste, aby ste mali ústa zľahka pootvorené. Uvoľnite svoje žuvacie a tvárové svaly, potom jazyk a pery.

быстро уснуть полезные советы

Krok č.2

Ramená sa snažte zatlačiť čo najnižšie a uvoľnite krčné svaly. Zhlboka sa nadýchnite a pri výdychu uvoľnite všetko napätia z hrudníka a nechajte ho „spadnúť“ do matraca. Uvoľnite pravé predlaktie, potom ruku a prsty. Ak by vám niekto dvihol ruku, mala by spadnúť, akoby ste boli mŕtvi. To isté zopakujte aj s ľavou rukou. Pocítite, ako sa naplníte pocitom tepla a pohodlia.

быстро уснуть способы

Krok č.3

Po uvoľnení hornej časti tela, prejdite plynulo k dolným končatinám. Uvoľnite svaly pravého stehna, lýtka, členku, chodidla a prstov. Urobte to isté aj s ľavou nohou, nezabudnite dýchať hlboko a rovnomerne. Ak zistíte, že niektorú časť tela nedokážete úplne uvoľniť, môžete ju najprv stláčať či napínať a následne uvoľniť.

как быстро уснуть армейский способ

Krok č.4

Po fyzickej relaxácii je čas na vyčistenie mysle. Zastavte tok svojich myšlienok, zabudnite na obavy, sklamanie a problémy. Snažte sa na nič nemyslieť po dobu 10 sekúnd a potom si predstavte nasledovné…

Predstavte si, ako sa kolíšete v kanoe, plávajúcom v pokojných vodách jazera. Okolo nie je nič, okrem čistej modrej oblohy. Sústreďte sa na tento obraz a nedovoľte svojim myšlienkam, aby vás zbytočne znepokojovali.

как быстро уснуть при бессоннице

Predstavte si, ako ležíte v obrovskej hojdacej sieti uprostred tmavej miestnosti.

Po dobu 10 sekúnd si v mysli opakujte nasledujúce slová: „Nemysli, nemysli, nemysli.“ Pokúste sa zbaviť akejkoľvek myšlienky. Dýchajte pomaly a zhlboka. Choďte spať.

Sme radi, že tento trik je aplikovateľný nielen v momentoch nespavosti, ale aj v stresových situáciách, kedy sa potrebujete v krátkom čase uvoľniť a upokojiť.

Uvidíte, že už po niekoľkých týždňoch sa naučíte relaxovať na akomkoľvek mieste, v akejkoľvek situácii a spánok sa stane presne tým, o čom ste vždy snívali.

Ak sa vám páčil náš článok, nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Chcete zaspať za 2 minúty? Trik, ktorý sa používa v americkej armáde sa naučíte aj vy”