Druhé tehotenstvo je vždy náročnejšie ako to prvé. Prečo?

Je úžasné, ako sa každé ďalšie tehotenstvo môže líšiť od toho predchádzajúceho. V každom prípade, je vysoko pravdepodobné, že druhé tehotenstvo bude vyčerpávajúcejšie ako to prvé. A tu je dôvod, prečo…

Už máte dieťa, o ktoré sa musíte postarať

Staršie dieťa potrebuje pozornosť a matka si nemôže oddýchnuť keď to najviac potrebuje. Niektoré deti sú podvedome žiarlivé a správajú sa horšie ako obvykle. Z tohto dôvodu k nim musíte byť citlivejšie a pozornejšie.

Organizmus už nie je taký silný

Ďalším dôvodom, prečo je druhé tehotenstvo únavnejšie je, že telo sa počas prvého tehotenstva prirodzene opotrebuje a už nie je také silné, ako predtým. Preto je nutné dopĺňať jedálniček o vitamíny a vápnik.

 

Trvalý nedostatok spánku

Lekári odporúčajú dve hodiny spánku navyše na zlepšenie zdravia a prípravu na bezsenné noci. Oceníte to najmä vtedy, keď už bude dieťatko na svete. Avšak s malým dieťaťom je ťažké zabezpečiť si čo i len 8-hodinový spánok.

Nepravidelné stravovanie

S dieťaťom, ktoré si neustále vyžaduje pozornosť, je pre matky ťažké naplánovať si svoj vlastný jedálniček. Nedostatok výživy môže okrem nadmernej únavy spôsobiť závraty, nepríjemné pocity, nevoľnosť a bolesti hlavy.

Odborníci odporúčajú medzi narodením detí prestávku, aby sa matka mohla zotaviť a deti sa stali samostatnejšími. No v prípade, že už ste tehotná druhýkrát a vaše prvé dieťa je ešte malé, neváhajte požiadať o pomoc svojich blízkych.

A aké bolo vaše druhé tehotenstvo?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Druhé tehotenstvo je vždy náročnejšie ako to prvé. Prečo?”