Nový štadión v Katare na majstrovstvách sveta 2022 bude vyzerať ako obrovská vagína

Katar predstavil nový štadión Al-Wakra, ktorého vzhľad nemá veľmi ďaleko od ženského pohlavného orgánu. Jeho otvorenie je naplánované na majstrovstvá sveta vo futbale v roku 2022.

Autorkou návrhu bola britská architektka a dizajnérka irackého pôvodu Zaha Hadid, ktorá zomrela v roku 2016 na infarkt.

Hneď, ako boli v roku 2013 zverejnené projektové nákresy, si mnohí futbaloví fanúšikovia začali zo vzhľadu štadióna robiť posmešky a prirovnávali ho k ženskej vagíne. Zaha Hadid vnímala tieto prirovnania ako úplný nezmysel.

„Je všetko, čo má otvor, vagína? To je jednoducho smiešne. Ak by bol autorom projektu muž, som presvedčená, že na jeho adresu by sa nevalilo toľko kritiky,“ povedala architekta.

Vytvorenie štadióna bolo podľa nej inšpirované tradičnými arabskými plachetnicami. Najmä strecha štadióna je vyrobená vo forme plachiet, typických pre tieto lode.

Feministky však tento nápad vítajú. Cally Beusmanová napísala:

„Každý šikovný človek rýchlo rozpozná, že budova vyzerá presne ako obrovská vagína.“

„Čo je na tom zlé?“ hovorí Cally zmätene, pripomínajúc, že ​​v každom veľkom meste je veľa mrakodrapov pripomínajúcich mužský pohlavný úd, nad ktorým sa nikdy nikto nepohoršuje.

Predpokladá sa, že na tomto štadióne, kde sa zmestí približne 40-tisíc ľudí, sa uskutočnia štvrťfinálové zápasy Svetového pohára 2022. Na jeho výstavbu boli použité inovatívne technológie, vďaka ktorým sa futbaloví fanúšikovia nebudú cítiť nepohodlne v dôsledku vysokých teplôt typických pre tieto východné krajiny.

Páči sa vám nový katarský štadión?

 

zdroj: štadión 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Nový štadión v Katare na majstrovstvách sveta 2022 bude vyzerať ako obrovská vagína”