Seriál o Černobyle láme rekordy. Najväčšia online filmová databáza je toho dôkazom

Ak ste fanúšikom sledovania drám založených na skutočných udalostiach, seriál na televíznej stanici HBO vás určite nadchne.

Seriál Černobyl prekonal Hry o tróny či Planétu Zem II. Na internetovej filmovej databáze IMDb, získal seriál pôsobivé hodnotenie 9,5/10. IMDb je hlavnou online základňou filmov a televíznych relácií, kde sa hodnotenia počítajú na základe stoviek tisíc hlasov. A na stránke Rotten Tomatoes, ktorá zbiera recenzie kritikov, sa Černobyľu podarilo získať nevídaných 96% pozitívnych recenzií!

Seriál sa stal 3. najsledovanejšou drámou v histórii na základe sledovanosti prvej série – 1,7 milióna divákov.

Ako ste už pochopili, päťdielna séria je venovaná neslávne známej nehode v jadrovej elektrárni v Černobyle v roku 1986. Séria ukazuje dni predchádzajúce explózii a jej hrozné následky.

Kritici a diváci sa zhodujú v tom, že je to jedna z najlepších a najautentickejších televíznych relácií v histórii televízie. Okrem toho, je obzvlášť dôležité poznamenať, že Američanom sa podarilo dokonale obnoviť sovietske reálie – cez oblečenie až po účesy.

Ak ste teda sklamaní z finálnej série Hry o tróny, určite si nenechajte ujsť tento zaujímavý počin od televíznej stanice HBO.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Seriál o Černobyle láme rekordy. Najväčšia online filmová databáza je toho dôkazom”