V prípade defektu na diaľnici volajte na toto číslo. Pomôžu vám úplne zadarmo

Defekt na aute je veľmi nepríjemnou, no často opakujúcou sa záležitosťou. Vzniká z rôznych dôvodov a trvá niekoľko desiatok minút, alebo až hodín, kým sa vyrieši a vy môžete pokračovať v ceste.

Defekt na diaľnici je vyriešiť ešte zložitejšie. Niektoré servisy neposkytujú službu opráv na diaľniciach. My poznáme omnoho jednoduchšie riešenie. V prípade defektu na diaľnici stačí zavolať na telefónne číslo, ukryté v elektronickej diaľničnej známke, ktorú má každý vodič jazdiaci po diaľnici.

Hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková povedala: „Existuje služba diaľničnej patroly, ktorá vodičovi pomôže v núdzovej situácii. Napríklad, ak potrebuje vymeniť prasknutú pneumatiku.“ pre Noviny.sk

Tým, že vodiči majú diaľničnú známku zakúpenú, majú právo aj na viaceré služby od NDS. Okrem iného je to aj omoc pri oprave defektu. Ak si ho vodič vie opraviť sám, stačí zavolať na spomínané číslo a NDS poskytne potrebné náradie na výmenu kolesa.

Hovorkyňa doplnila, že vozidlá diaľničnej patroly sú plne vybavené všetkými potrebnými inštrumentami, ktoré potrebuje motorista či už pri oprave defektu alebo klasickej poruche na aute.

Okrem výmeny kolesa dokážu pomôcť aj v prípade nedostatočného množstva paliva. Eva Žgravčáková doplnila: „V takýchto prípadoch zoberie posádku automobilu na najbližšiu čerpaciu stanicu a naspäť ho odvezie k vozidlu.“ 

Telefónne číslo, na ktoré je potrebné volať je takéto: 0800 100 007. Okrem čísla môžete využiť aj aplikáciu s názvom „Pomoc na diaľnici“.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “V prípade defektu na diaľnici volajte na toto číslo. Pomôžu vám úplne zadarmo”