Vedci určili ideálny vek na pôrod dieťaťa. Budúce mamičky tento vek prekvapil

Materstvo je najväčší dar, ktorý môžete v tomto živote získať. Otázkou však je, kedy je najlepší čas mať deti?

Existuje určitý stereotyp, že tehotenstvo vo veku 20-25 rokov je to, čo je pre ženu najideálnejším riešením. Najnovší výskum však hovorí niečo celkom iné.

Štúdia vykonaná na univerzite v Južnej Karolíne dokazuje, že pôrod po 35.veku života zlepšuje psychické schopnosti matky.

Štúdia zahrnula približne 900 žien. Tie, ktoré otehotneli po 35-tke, mali lepšie kognitívne schopnosti. Ženy vo veku od 30 do 40 rokov sa cítia omnoho sebavedomejšie čo sa týka ich materstva.

Ženy, ktoré porodili svoje prvé dieťa pred 24.vekom života, ukázali najlepšie výsledky v testoch na ostrosť mysle. Ženy, ktoré mali svoje posledné dieťa po 35-tke, mali lepšiu verbálnu pamäť.

Dôvodom je prepojenie s produkciou hormónov, estrogénu a progesterónu. Bolo zistené, že majú priaznivý vplyv na chémiu mozgu, najmä ak bolo tehotenstvo po 35.veku života ženy.

Kedy ste rodili vy vaše prvé dieťa?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Vedci určili ideálny vek na pôrod dieťaťa. Budúce mamičky tento vek prekvapil”