Za poštu si od pondelka priplatíme. Toľko bude stáť poslanie listu alebo zásielky

Tento rok sa zdražovaniu nevyhneme ani v oblasti poštových služieb. Od začiatku budúcho mesiaca, čo je už za pár dní, sa budú zdražovať ceny pre bežné listy, zásielky, ale aj šeky. Niektoré ceny sa meniť nebudú a to napríklad pri klasických balíkoch. Nárast cien je predpokladaný až do výšky nehoráznych 30%.

Zmeny cien naše peňaženky výrazne pocítia, pretože za obyčajný list poslaný druhou triedou budeme platiť 65 centov, doteraz sme platili len 50. Úradná zásielka doposiaľ stále 1,55 centov, no od 1.7.2019 za ňu zaplatíme o 26% viac a to konkrétne 1,95 eur. Doporučený list I. triedy nás výjde o 25 centov viac, rovnako to bude aj pri doporučenom liste II. triedy do 50 gramov. Jediným pozitívom je zľava o 5 centov, ak sa podací hárok vyplní elektronicky.

Zmeny cien pocítia najmä úrady a podnikatelia, pretože tí poštu využívajú takmer každodenne. Najvýraznejšie zvýšenie je v oblasti šekov, kde za šek v hodnote 30 eur zaplatíme 2,30. Rovnaká suma platí pre všetky šeky do 150 eur.

Ak sa o túto tému zaujímate viac, možete si prečítať bližšie informácie na tejto stránke.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Za poštu si od pondelka priplatíme. Toľko bude stáť poslanie listu alebo zásielky”