Žena sa pristavila, aby sa porozprávala s bezdomovcom a našla lásku svojho života

Sme zvyknutí vnímať spoločnosť určitými „normami“. Ak dobre učíte, môžete získať prestížnu prácu a dosiahnuť stabilitu v zrelšom veku. Ak je človek bezdomovcom, pravdepodobne premárnil svoje úspory, osvojil si zlé návyky a klesol na úroveň, z ktorej si už nevie dostať späť do normálneho života. Sme však oprávnení súdiť tých, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii a nevedeli, čo presne sa im v skutočnosti stalo?

Počet žobrákov a bezdomovcov je veľký aj vo vyspelých krajinách. Nie každý z nich je zlý alebo lenivý. Nie každý si vedome vybral cestu najmenšieho odporu. Medzi nimi je množstvo dôstojných ľudí, ktorých zničili rany osudu. A kto vie, čo sa odohráva u človeka, ktorý vo väčšine prípadov vyvoláva u ľudí odpor a ľútosť?

Katy Nicol je hrdinka neobvyklého príbehu, ktorá si doslova našla svoje šťastie na ulici. Mala 38 rokov, bola rozvedená a vychovávala dve deti. Jedného dňa sa zastavila a porozprávala sa s mladým mužom bez domova. Zaujal ju jeho príbeh.

John Haines, 31. V čase, keď sa stretol s Katie, žil rok a pol pod šírym nebom a často bol urážaný a ponižovaný úspešnejšími ľudia. Predtým muž strávil niekoľko rokov vo väzení za to, že zaútočil na milenca svojej priateľky. Napriek absencii práce, bývania či dokonca schopnosti osprchovať sa, chcel zmenu. A Katie sa mu v tom rozhodla pomôcť.

Jonathan living on the streets, alongside a photo of him with Katie

Každý deň strávila nejaký čas prechádzkami so svojou novou známosťou pozdĺž pláže. Čoskoro si začali vymieňať krátke správy, ktorých obsah bol postupne romantickejším. Hovorili úplne o všetkom: o obľúbených jedlách, príbuzných, plánoch do budúcnosti. A len 2 mesiace po tom, čo sa stretli, Katie pozvala svojho priateľa domov, čím mu umožnila prvýkrát sa po dlhom čase osprchovať a pohostila ho teplou večerou.

Žena pomohla Johnovi nadviazať kontakt s rodičmi a nájsť si prácu záhradníka. Čoskoro zmenil svoj život o 180 stupňov a navrhol Kate, aby sa stala jeho priateľkou.

Samozrejme, že nie každý súhlasil s týmto novým románikom. Prekvapením však je, že pár bol od začiatku podporovaný bývalým manželom Katie, čo sa nedalo povedať o ostatných priateľoch. Napriek tomu bola žena presvedčená, že vzťahy na zoznamkách a rôznych mobilných aplikáciách sú oveľa nebezpečnejšie, keďže v nich zo začiatku nie je možnosť komunikovať naživo.

Katie verila, že John by sa mohol zmeniť a preto sa mu rozhodla pomôcť. Jeden a pol roka života na ulici, opakované sklamanie sa v ľuďoch, no nie v žene, ktorá v ňom videla toho, kým v skutočnosti bol. Ich príbeh je neuveriteľne dojemný, však?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Žena sa pristavila, aby sa porozprávala s bezdomovcom a našla lásku svojho života”