Žena zachránila bezkrídleho čmeliaka a vytvorila mu súkromnú záhradu

Pred 2 rokmi sa Fiona Preslyová nachádzala vo svojej záhradke, kde sa starala o svoje rastliny a všimla si samičku plaziaceho sa čmeliaka.

Prekvapilo ju, že jej chýbajú krídla, neskôr sa ukázalo, že samička čmeliaka mohla trpieť vírusom, ktorý jej spôsobil problémy pri raste krídel. Mala len veľmi malé šance na prežitie, no láskavá žena jej prišla na pomoc.

Rozhodla sa ju chrániť pred okolitým svetom a vytvorila pre ňu súkromnú záhradu, kd eju mohla navštevovať a nosiť jej nektár. Pomenovala ju Queen Bee a odišla do práce.

Vytvorila jej malý včelí domček, vložila ho do záhrady a celú oblasť pokryla sieťovinou.

Týmto spôsobom tam nemohli vojsť žiadne vtáky či iné živočíchy, ktoré by si ju mohli pomýliť s korisťou. Okrem toho, Queen Bee nemala žiadnu obrannú taktiku, nakoľko bola bez krídel.

Žena ju chodila pravidelne navštevovať a samička čmeliaka ju začala rozpoznávať. Vždy vyšla zo svojho domčeka, aby ju privítala a napila sa cukrovej vody z malých pohárikov.

Vďaka tomu vzniklo medzi ženou a hmyzom nezvyčajné priateľstvo.

Fiona jej nosila špeciálne poľné rastliny a v prípade, že vonku padal hustý dážď, vzala si ju k sebe domov.

Žena a bezmocné zviera predstierali, že chodia na exkurzie, pretože tieto miesta by bez krídel nemohla vidieť.

Čmeliaky majú len 18-týždňový životný cyklus, no Queen Bee vďaka Fioninej starostlivosti mohla žiť o niečo dlhšie.

A hoci nakoniec zomrela, svojej strážkyni v ľudskej podobe zanechala niekoľko krásnych a nezabudnuteľných spomienok.

Nechala si ju dokonca zarámovať do obrazu.

Po tejto skúsenosti si uvedomila, že aj ten najmenší živočích na našej planéte má svoje poslanie. Uverejnením tohto príspevku taktiež vzrástlo povedomie o včelách a ich neoceniteľnej úlohe v celom ekosystéme.

zdroj: 9gag.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Žena zachránila bezkrídleho čmeliaka a vytvorila mu súkromnú záhradu”