Čím skôr prijmete týchto 13 právd o živote, tým ľahšie sa vám bude žiť

„Život je ťažký. Tak či onak, zabije vás. Katharine Hepburnová vedela, o čom hovorí. Svet okolo nás je skutočne komplikovaný a každý rok čoraz viac chápeme, že nemusíme čakať na dary od osudu. Čím skôr túto skutočnosť prijmete, tým ľahší bude náš život.

Nemá zmysel držať sa falošných očakávaní. Len uvedomenie si reality a pozitívny postoj vám pomôžu zlepšiť váš život.

Tu je 13 tvrdých právd, ktoré si musíte uvedomiť:

  1. Všetko, čo milujete a všetkých, ktorých milujete sa raz pominú

Všetko má svoj koniec. Milovaní ľudia odídu. Všetko, na čom pracujete, zmizne.

Je to nevyhnutné. Zostáva len vedieť oceniť každý okamih so svojimi blízkymi a nebrať ich ako samozrejmosť. Skúste žiť v prítomnom okamihu – nebudete mať čas pozerať sa späť.

  1. Prestaňte existovať a začnite žiť

Ľahšie sa to hovorí, než koná. Koľkí z nás sa pretĺkajú životom, nevedia kam zakotviť, no stále sa ráno zobudíme a pokračujeme vo svojej rutine? Koľko ľudí pri jazde na autopilote zabudne na naozaj dôležité veci?

Existuje veľký rozdiel medzi životom a existenciou. Mali by sme sa snažiť žiť pre skutočnosť, a nie tráviť dni snívaním o lepších časoch.

Otvorte oči, vykročte z vašej komfortnej zóny, cíťte! Zastavte sa a rozhliadnite sa okolo seba. Toto všetko sa bude líšiť už aj na druhý deň a ešte viac za rok.

  1. Dobré skutky vám nie vždy prinesú dobro

Aj keď ste dobrý človek, môžete očakávať, že sa vám stanú zlé veci. Bohužiaľ, dobré skutky nezaručujú dobrý život.

  1. Život je nespravodlivý

A vesmír vám nie vždy zabezpečí dobrú karmu. Môžete byť čestným, zhovievavým a hlboko zásadovým človekom, ale za tieto cnosti stále nedostanete žiadnu odmenu. Niekedy sa život zmení tak, že zlí ľudia dostanú to najlepšie.

Najlepší ľudia nemajú vždy to, čo si zaslúžia. Zostáva teda tešiť sa z toho, čo nám dáva život a čo najlepšie využiť všetky jeho možnosti.

  1. Ľudia už nie sú takí dobrí

Bez ohľadu na to, ako milý a priateľský človek ste, ak očakávate, že sa k vám budú správať rovnako, budete sklamaní. Buďte na to pripravení, no skúste sa nezmeniť a zostaňte aj naďalej dobrosrdeční.

  1. Nie všetko bude tak, ako to chcete vy

Nie vždy ide všetko podľa vás. Niekedy vaše plány nevyjdú, aj keď ste urobili všetko správne. V určitom bode sa môže všetko zrútiť a rozpadnúť sa na prach.

Postavte sa, otrepte sa a pokračujte ďalej. Taký je život.

  1. Nie ste dokonalí a nikdy nebudete dokonalí

Salvador Dali kedysi povedal: „Nebojte sa dokonalosti – je to stále nedosiahnuteľné.“ Nežeňte sa za ňou.

  1. Či sa vám to páči alebo nie, zmeníte sa

Zmena je nevyhnutná. Nič nezostane rovnaké. Všetko sa mení, všetci sa menia, ale život pokračuje. Odpor vám bude k ničomu.

  1. Nemusíte vyhovieť každému

Najprv by ste mali potešiť seba samého. Tí, ktorí si vás cenia, budú radi, že ste šťastní. Vždy bude existovať niekto, kto vás bude odsudzovať a kritizovať, no aj napriek tomu musíte zostať na správnej ceste a robiť svoju prácu bez toho, aby ste im venovali pozornosť.

  1. Premrhaný čas sa nevracia

Naučte sa prideľovať čas. Pochopte, že každá sekunda je cenná.

Čas letí tak rýchlo, že si ani nevšimnete, ako ste zostarli. Nechcete neskôr ľutovať zmeškané príležitosti, však?

  1. Čas je cennejší ako peniaze

Aj keď máte všetky peniaze na svete, stále si nemôžete kúpiť čas. Peniaze sú potrebné, ale naučiť sa ceniť si čas je oveľa dôležitejšie pre dosiahnutie vašich cieľov. Toto je skutočné šťastie.

  1. Kľúčom k dobrému životu je obetavosť

Všetci v živote potrebujeme cieľ – to, čo nás poháňa zvnútra. Dáva životu zmysel. Snažte sa dosiahnuť tento cieľ.

  1. Šťastie je to, čo robíte pre iných

Ak si myslíte, že ste šťastní, každý deň premýšľajte o tom, kto a čo vám dáva ten pocit. Aké kroky viedli k tomuto šťastiu? Odpovedaním na túto otázku pochopíte, že šťastie úzko súvisí s tým, ako sa vy chováte k inými ľuďom a ako sa oni chovajú k vám.

Súhlasíte s týmto zoznamom? Pridali by ste do neho ešte niečo?

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Čím skôr prijmete týchto 13 právd o živote, tým ľahšie sa vám bude žiť”