Dobrovoľná vojenská služba je v kurze. 44 prihlásených záujemcov dostane za 75 dní 1 100€.

Aj ked‘ sa na dobrovoľnú vojenskú službu prihlásilo celkovo až 122 uchádzačov, kritériami prešlo len 44. Aj ked‘ toto číslo mohlo byť aj vyššie, vláda hovorí o vysokom záujme.

Všetci vybraní uchádzači najprv podstúpia výcvik v martinskej základni, ktorý bude trvať celkovo 75 dní. Po výviku zložia vojenskú prísahu a od toho momentu budú členmi aktívnej zálohy. Za výhodu kurzu sa považuje najmä bezplatné ubytovanie, stravu aj výstroj a hradené cestovné. Podľa TASR sa ich peňažná odmena pohybuje vo výšku 1 100 eur za celý výcvik.

Hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková povedala: „Aj v počtoch záujemcov o absolvovanie dobrovoľnej vojenskej prípravy sa odzrkadľuje výrazný trend rastu počtu žiadostí o prijatie do štátnej služby profesionálneho vojaka.“ Podľa hovorkyňe je vysoký záujem zapríčinený najmä dobrou marketingovou kampaňou.

Uchádzači, ktorí na výcvik neboli prijatí naspĺňali najmä nasledujúce podmienky: problémy so zdravotnou a psychickou nespôsobilosťou, nedostatočným vzdelaním, chýbajúcimi dokladmi, alebo sa jednoducho nezúčastnili na prijímacom konaní.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Dobrovoľná vojenská služba je v kurze. 44 prihlásených záujemcov dostane za 75 dní 1 100€.”