Malý chlapček sedel sám v rozhorúčenom aute. Matka sa k incidentu postavila chladne!

V posledných rokoch sa teploty počas leta v Európe môžu vyrovnať nejednej tropickej destinácii. No aj napriek nespočetným varovaniam ľudia nedbajú o svoje zdravie a zdravie svojich najbližších. Existuje mnoho prípadov, keď majitelia nechali svoje zviera v rozhorúčenom aute no zabúdajú aj na vlastné deti. Interiér auta sa v týchto tropických teplotách rýchlo prehreje, pomaly dochádza k nedostatku kyslíku a hlavne tekutín čo spôsobí kolaps alebo aj smrť. Napriek mnohým varovaniam od polície aby rodičia svoje deti v aute nenechávali ani na chvíľku samé sa takéto prípady stále dejú.

 

Image result for heatwave slovakia

Zdroj: news.com.au

 

Nepoučiteľní rodičia

Ďalší prípad sa stal v anglickom meste Saffron Walden, keď si mladá mamička odskočila na nákup do obchodu. Tá nechala svojho 18-mesačného syna samého v rozhorúčenom aute. Podľa informácii denníka TheSun bol chlapček v aute sám hodinu, keď si ho všimol okoloidúci kvôli tomu, že chlapček ukrutne plakal. Okoloidúci okamžite skontaktoval políciu, ktorá sa následne snažila nájsť rodičov 18-mesačného chlapčeka ale bezvýsledne. Nasledoval razantný krok, rozbitie okna, ktorý dopomohol k záchrane chlapčeka.

 

Ilustračná foto

Zdroj: huffpost.com

 

Matka sa zachovala chladne

Čo bolo však najväčším šokom? Reakcia matky dieťaťa po udalosti, ktorá sa mohla skončiť veľmi zle ak by nikto nezasiahol. Matku nezaujímal zdravotný stav malého chlapčeka ale to, že mala na aute rozbité sklo. “Nikomu nenapadlo, že je to jeho mama, keďže na nej nebolo vidieť po incidente žiadne emócie,” vyjadril sa svedok na parkovisku.

 

Zdroj: Facebook/Saffron Walden Fire Station

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Malý chlapček sedel sám v rozhorúčenom aute. Matka sa k incidentu postavila chladne!”